Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika666666666

Ciąża a urlop wypoczynkowy podczas L4

Polecane posty

Gość nika666666666

Witam Mam kilka pytań związanych z moją ciążą. Z przysługujących mi 22 dni urlopu wypoczynkowego na 2010 rok wykorzystałam do końca czerwca 10 dni. Od 1 lipca jestem w związku z ciążą na L4 i pozostanę aż do rozwiązania. Potem urlop macierzyński- i tym sposobem 12 dni pozostałego urlopu wypoczynkowego nie zostanie wykorzystane. Po urlopie macierzyńskim wracając do pracy dostanę wypowiedzenie (okres wypowiedzenia to 1 miesiąc) ponieważ jest już ktoś kto pracuje na moim stanowisku i nie będę już potrzeba. Ile dni urlopu wypoczynkowego będze mi przysługiwało w momencie otrzymania wypowiedzenia? Chaiałabym ten urlop wykorzystać na intensywne poszukiwania nowej pracy. I co się stanie z tymi 12 dniami urlopu wypoczynkowego z roku 2010 które "pozostały"? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów :)

Ja miałam tak samo z tym że po macierzyńskim szłam na wychowawczy więc najpierw wykorzystałam zaległy urlop a dopiero przeszłam na wychowawczy. Myślę że musisz go wykorzystać albo ci za niego zapłacą.

a mam pytanie dziewczyny czy jelsi macierzynski konczy mi sie okolo 1 lutego 2011 to moge wykorzystac urlop z 2011 i przejsc na wychowawczy?

Ja za niewykorzystany urlop wypoczynkowy z poprzedniego roku miałam wypłacony ekwiwalent. Umowę miałam do dnia porodu.