Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatkany_nosek

Jak skutecznie oczyścić nosek?

Polecane posty

Gość zatkany_nosek

Jak w temacie. Mój synek ma 2 tygodnie i wyraźnie słychać, że coś zalega w nosku (strasznie "chrobocze"). Próbowałam oczyścić go solą fizjologiczną i Fridą, ale niestety nie przyniosło to żadnego efektu... :o Ma ktoś może jakiś pomysł?

Spryskuj sola w sprayu do obu dziurek jak juz sie zrobi katar rzadszy to oczysc gruszka..Mozesz polozyc go na pleckach zeby wszystko splynelo..I posmarowac pod noskiem mascia majerankowa.Pozdrawiam!

Ja używam od początku wody morskiej w sprayu. Daje lepszy efekt, bo dziecko się porządnie wykicha, a i to co zalega samo wyleci. Często kładłam też na brzuszku, żeby lepiej wszystko wyszło.

Gość Koldry miec nie wolno
Jak nie idzie tradycyjnymi sprzetami to sprobuj elektrycznym aspiratorem do nosa i woda morska, lub roztwoerm soli ale NIE w sprayu tylko w kropelkach, bo takie malutkie dzieci zle reaguja na aplikacje sprayem pod cisnieniem, boja sie go.

Gość zatkany_nosek
kokojambo i wtedy jak rozumiem nie są potrzebne żadne Fridy i gruszki? Bo synek strasznie nie lubi takich zabiegów :o

za 2 tyg masz wizyte ( chyba ) u pediatry powiedz o tym może laryngolog niech zobaczy

Woda morska, aspirator, maść majerankowa, kłaść na brzuszku czyli wszystko to co dziewczyny pisały wyżej to pomaga:)

Gość zatkany_nosek
właśnie wyciągam z szafy odkurzacz zelmer. może to mu pomoże, jak wyssam śpiki

Gość zatkany_nosek
podszywaczu skąd wiesz jakim mam odkurzacz? ;> Jestem pod wrażeniem!

Gość zatkany_nosek
dziękuję za rady :)

Ja napisałam, że używałam Fridy i dobrze się sprawdzała:o Gruszka to dziadostwo, bo trudno było mi nią odciągać to co zalegało w nosku więc wyrzuciłam. Moje dziecko nie bało się psikania sprayem, a wręcz do teraz lubi.

Gość iiiioiiiiiiiiiiioiiiiiiiiiii
to nie jest katar ani chrypka tylko pokarm, zobaczysz lekarka Ci to powie. Pamietam że ja tez jakos tak w tym okresie panikowałam że już ma katar a okazało się że to pokarm tak świszczał :)