Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zioła Prowansalskie

Zioła Prowansalskie - ktore z nich uczula najbardziej?

Polecane posty

Gość Zioła Prowansalskie

rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek - co z tcyh ziół uczula ? bo używam tego do zup dla dziecka i po nich córka ma buźkę czerwona i krostki.

Gość Zioła Prowansalskie
jase, a co ma wrzucic kopstykę rosołową czy wegete ? nie bede używała wszytskich, dlatego pytam się które z nich najbardziej uczula bo przeciez nie każde.

Gość o matko!!!
kazde moze wiec sprobuj dodawac kazde osobno wtedy bedziesz widziala ktore jej nie sluzy.

Gość Zioła Prowansalskie
super, juro rosól z oregano:D, albo nie,. może tymianek litości, jak nie wiesz to sie nie udzielaj.

to spróbuj każdych po kolei. uczulić może wszystko, nawet marchewka, czy ryż (i to wcale nie tak rzadko uczula!). ja bym zaczęła od majeranku. ładnie się z zupami warzywnymi komponuje :), jeśli po nim nic nie będzie to dodałabym bazylię, potem tymianek, rozmaryn i dalej resztę. po kolei, dokładając po 1 składniku. w ten sposób łatwo sprawdzisz co małą uczula.

Gość strzyka mnie w kolabie
JACIEIEEE ALE MACIE NAJEBANE W TYCH MOZGACH O JACIEEEE.....

Gość Zioła Prowansalskie
Agatko córka ma 16 mc i nie zje zupy bez przypraw, albo kostka albo vegeta, wole dac zioła,, ale zauwazyłam ze Ją wysypuje po nich, dlatego sie pytam ktroe jest silnie uczulające. To tak jak jabłko i pomarańcza, wiesz ze dasz jabłko, nie? :) Wiec moze znajdzie się ktoś kto ZNA się na ZIOŁACH ;)

Gość żenadaaaaaaaaa
:O skad ktos ma wiedzic co uczula twoje dziecko moja kolezanka jest silnie uczulona na ryz wpadlabys na to inteligencjo:O

też ci piszę żebyś kupiła nie zioła prowansalskie ale zioła w oddzielnych torebeczkach. dasz sam majeranek, albo sam tymianek....nie muszisz korzystać z gotowych mieszanek! sama takową uszykuj! i wiem o czym piszę bo ja też nie używam vegety, ani innych ulepszaczy. tylko zwykłe zioła, sama mieszanki robię. z prowansalskich mój przez długi czas na szałwię reagował wysypką, ale teraz już mu przeszło.

Gość żenadaaaaaaaaa
bo teraz mamusiom sie wydaje ze bez vegety czy innych gowien nie da sie zupy ugotowac a rosol gotuje sie na drobiu wloszczyznie zielu angielskim soli i pieprzu proste co?a i ewentualnie mozna wrzucic swiezy lubczyk i przypieczona cebule dla koloru.

Gość Zioła prowansslskie
Najlepiej jakbys miała swoje w doniczkach świeże a nie jakaś gotowa mieszankę. Syf i tyle.

Gość Każde z tych ziół może uczulac
Imbecylko.!

Gość Zioła Prowansalskie
Dzieki Agata, chyba tak zrobie, reszcie dizekuje za super odpowiedzi :) sie na drobiu wloszczyznie zielu angielskim soli i pieprzu proste co? - super smak, mąz tez je? ';/

Gość Zioła Prowansalskie
Każde z tych ziół może uczulac Imbecylko.! - wiem ze moze dlatego sie pytam ktore moze najbardziej madra babo ;/ kuźwa, jak nie znacie odpowiedzi na proste pytanie to nie udzielajcie;/

Gość Gyfhvvg
Niewidze zebyc napisała które najbardziej.. No ale to my głupie ty mądra ..:)

Gość żenadaaaaaaaaa
zajrzyj tepa dzido do ksiazki kucharskiej albo zacznij pytac w dobrych restauracjach jak sie gotuje rosol bo napewno nie na ziolach prowansalskich, tak maz je u mnie w domu od zawsze tak sie gotowalo rosol bez polepszaczy po chuj Ci vegeta jak mozesz wlozyc swieze warzywa i lubczyk.Po prostu nie potrafisz gotowac:O trzeba umiec ugotowac rosol bez sztucznych dodatkow zacznij ogladac Magde Gessler mowila o tym niedawno:O

Gość Zioła Prowansalskie
- co mnie obchodzi co u Ciebie sie daje do rosołu;/ Zupy - ziemniaczana - pietruszka, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz biały i czarny - kapuśniak - kminek, papryka, pieprz biały, cebula - pomidorowa - bazylia, estragon, pietruszka, pieprz biały, papryka słodka - rosół - zioła prowansalskie, kwiat gałki muszkatołowej, pietruszka, pieprz biały lub czarny - fasolowa lub grochowa - pietruszka, bazylia, majeranek, pieprz biały lub czarny, chili - kalafiorowa - pietruszka, pieprz biały, kwiat gałki muszkatołowej, cebula - barszcz - czosnek, majeranek, pietruszka, liść laurowy, pieprz czarny. to że Twoj rosól jest ubogi to Twoja sprawa i nie wyzywaj ludzi ;/

Gość Zioła Prowansalskie
poza tym nie wiem czy Ty umeisz czytać ale pisze z enie dodaje polepszaczy a stosuje zioła do zup;/

Gość hahahabuahahahah
"rosół - zioła prowansalskie, kwiat gałki muszkatołowej, pietruszka, pieprz biały lub czarny" hahah, ty glupku, widzialas kiedys prawdziwy rosół na oczy??? hahah,no to sie ubawiłam:D:D:D:

Gość goska co ma ktoska
po cholere ci wszedzie ta gałka muszkatołowa? ma duzo olejkow eterycznych, czesto uczula, w ciazy moze dzialac poronnie:O ogranicz te "zioła" bo mam wrazenie ze nie masz za grosz pojecia jak ugotowac dobra zupe nie waląc do iej garsci pseudo przypraw

Gość Zioła Prowansalskie
Ależ kochane mamy WEGETOWE i KOSTKOWE to jest z ksiązki kucharskiej ;]

Gość goska co ma ktoska
to ze cos jest z ksiazki kucharskiej nie znaczy ze mam to traktowac jak wyznacznik smaku:O ja napisze swoja i co? to tez dla ciebie bedzie wyrocznia? bo napisze ze krewetki najlepiej smakuja z cukrem pudrem? litosci, ja nie uzywam w ogole weget,kostek, uzywam swieze warzywa i swieze ziola, dobre mieso..to jest podstawa zupy a nie sypanie garsciami wszystkiego do gara:O

Gość goska co ma ktoska
a poza tym jestes tak bezczelna na tym topiku ze az sie sobie dziwie ze tu siedze i cokolwiek ci odpisuje:O kultury i smaku nie masz za grosz:O

Gość cmoknij mnie w nosek :):)
Goska cie dobrze podsumowala:D Koniec tematu:D :D

Gość Zioła Prowansalskie
kultury i smaku nie masz za grosz - w ciazy jestes? bo widzę że hormony buzują:D

Gość zeby tu jagoda byla to by
poradziła, :D Dziewczyna sie pyta o zioła ale nie, trzeba pisac o samku, zapachu itp , wszystko oby nie na temat ;]

Gość Kola Davidov
Do rosolu nie daje się żadnych prowansalskich ziół! A autorka jak widzę każda zupę spierdzieli ziolami i galka i każda pewnie tak samo smakuje. Zioła owszem ale trzeba wiedzieć co do czego i świeże zioła a nie przyprawy z torebki !

Gość A dla mnie to niech robi
Zupę owocowe z majerankiem i czosnkiem albo mleczna z koperkiem i bazylia . Jej gust .

Gość co z babsztyle wstrętne kafe
Na jogode szczekają ze głupia a same pindy zamiast pisac na temet to pisza głupoty, co jedna i druga obchodzi co autorak dodaje do zup!!!! Pytanie - jakie zioła najmocniej uczulają??? rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek - bazylia, lebiotka i majeranekm dozwolony dla małego dziecka, reszta nie. Prosto, krótko i na temat.