Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola163

Kiedy następne dziecko ?

Polecane posty

Gość karola163

Cześć dziewczyny ;) Jestem mamą prawie 9 miesięcznej Alicji , ale zastanawiam się kiedy by tu zacząć się starać o 2 dziecko ? Co o tym myślicie ?

Gość bfchjh
Ja chciałam, by między dziećmi były 2 lata różnicy....ale niestety nie udało się..syn jest jedynakiem...2-3 lata to najlepsza różnica....wiem to z autopsji...;) mam dwie siostry: jedna jest ode mnie 2 lata młodsza, a druga 4 lata starsza..i to z ta młodszą mam najlepszy kontakt - od najmłodszych lat...

Gość karola163
czyli jak mała skończy rok możemy się starać o 2 ;) A pies i dzieci co o tym sądzicie ?

Gość ghbfvdcx
co myślimy - że masz coś z głowa

Gość karola163
ghbfvdcx - A niby czemu ... I może tak łaskawie mów za siebie...

Gość karola163
Kurde ja kocham dzieci i najchętniej urodziła bym 5 raczki albo i więcej ;) Tylko że mój narzeczony uważa ze następne dziecko to za 4 lata ...

U nas jest 3 lata różnicy, ale tak wyszło, chcieliśmy drugie dziecko, zaczelismy sie starać, kiedy syn miał 2 latka. Moja siostra jest trzy lata starsza i zawsze sie świetnie dogadywalysmy, wiec to chyba dobra różnica. Oczywiście dzieci z 10 letnia różnicą mogą dogadywać się równie dobrze :). My mamy i dzieciaki i psy, ale psiaki były przed nimi, wiec tez troche inna sytuacja, wszyscy zyją w zgodzie :). Pozdrawiam.

Gość karola163
Siły ... Znaczy nas stać na drugie dziecko tylko problem w tym że ja teraz poszłam na 3 letnią szkołę zaoczną wiec dzidzi schodzi na drugi plan oczywiście 2 dzidzi bo 1 zawsze jest na 1 planie później szkoła.

Gość karola163
A ja bym chciała kupić córce psa jakiego polecacie ?

Jest jeszcze troche za mała na psa, poza tym jeśli starasz sie o drugie dziecko, to lepiej sie z tym jeszcze wstrzymać. Pamiętaj o tym, że ze szczeniakiem będziesz musiała wychodzić kilka razy dziennie, co jest równoznaczne z ubieraniem dziecka i ciągnięciem go ze sobą, chyba że masz je z kim zostawić. Nie będe Ci tu prawić morałów o odpowiedzialności za zwierzę, ale jeśli ma to być zabawka dla dziecka to lepiej poczekaj, aż będzie trochę większa :)

Gość karola163
Wiesz ja starać to myślę ze zacznę się w lato 2012 akurat wtedy będę kończyła szkole a pies nie ma być zabawka tylko nowym członkiem rodziny. Jaką rasę polecasz ?

Dla 9-miesięcznego dziecka? Pluszaka, bo co będzie miało z żywego zwierzaka? Serio. My mamy alaskany, ale to wymagająca rasa. Najlepiej jakiegoś kundelka ze schroniska, z pewnością pokocha, jak żaden inny i będzie w stanie znieść zaczepki dzieci. Jeśli naprawdę chcecie zwierzaka to poczytaj o charakterystyce danej rasy, będziesz wiedziała czego mniej więcej się spodziewać, choć nalezy brać na to poprawkę. Jeśli nie prowadzicie aktywnego trybu życia nie decyduj się na psa, który musi dużo biegać itp.

Gość karola163
Mi bardzo spodobała się rasa labrador . Co sadzisz ?

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
Labrador super pies ładny i bardzo przyjazny piesek dla dziecka aczkolwiek myślę że trochę za mało latek mała będzie dokuczała pieskowi wiem to z autopsji moi rodzice mieli psa owczarka niemieckiego a brat mój i bratowa z dzieckiem mieszkali u moich rodziców i mała bardzo mu dokuczała pies się już chował od niej na szczęście nie zrobił jej krzywdy miał anielską cierpliwość bo jednak pies to pies.

ja pomiędzy jednym a drugim zakładam sobie ok 4,5 lat różnicy.oczywiście jeśli zdarzy się wcześniej-to będzie.ale jeśli nie, to zaczniemy starać się o 2 dziecko po ok 4,5 latach.

Gość mów do niej
daj sobie spokój z psem, kretnko. Zwierzę to nie zabawka. Niemowlakowi psa chcesz sprawić ?!! :O Chyba cie poj.eb.ało do szczętu :O A jak się nie spodoba i za dużo problemów z nim będzie, to co ? Do lasu i do drzewa przywiążesz ?! :O