Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaadziaaak

kredyt hipoteczny - po ile spłacacie

Polecane posty

Gość maaadziaaak

zastanawiam się nad kredytem hipotecznym. Napiszcie proszę w jakiej wysokości kredyt wzięliście i po ile go teraz spłacacie (jaki bank i na ile lat) Proszę o pomoc. Oczywiscie pobiegamy z mym chłopem po bankach, ale wstępnie chciałabym się zorientować co mnie gdzie czeka. Z góry dziękuję.

Gość laserówka22
wiesz co, to ci nic nie da, lepiej zrobić symulację na stronie banków lub open finance, expander ja mam kredyt na 470tys, w euro, płacę ok. 2300zł, na 30 lat, Deutsche Bank (ten bank nie jest bardzo liberalny, trudno dostać kredyt na 100% finansowania)

idź do pośrednictwa, tam mają oferty kilkunastu banków w jednym miejscu, zaoszczędzisz czas i buty 160 tys kredytu na 20 lat we frankach, rata ok. 800 zł (760-820)

Gość maaadziaaak
plisss piszcie interesuje mnie kwota ok 120-130 tys PLN. tyle potrzebujemy.

Gość pko bp 150 tys na 30 lat
880 zł miesięcznie

Gość leszek mieszek
najbardziej otwarty na klienta jest chyba polbank, dają nawet przy dość niskich zarobkach, teraz są jakieś promocje w open finance, zajrzyj na ich www ale tak generalnie to polecam kontakt bezpośredni z doradcą w banku, korzystanie z pośredników kosztuje dużo nerwów bo nie są zbyt profesjonalni (to moje doświadczenie)

Gość też PKO i mam 120 tys na 30 l
lat a spłacam to 850 miesięcznie i mam w złotówkach

no własnie i tak to się opłaca brać w złotówkach, a nie we frankach :)

Gość pytaliśmy w różnych bankach
ale w koncu tez bank polski ...prawie kazdy tam ląduje

a ja brałam przez Money Expert i byłam bardzo zadowolona z obsługi babka - pełen profesjonalizm (fakt, że trafiliśmy jakąś utytułowaną, o czym świadczyły liczne dyplomy na ścianie chwały za biurkiem :) )

Gość maaadziaaak
ewa a nie boisz się, ze zlotowka poleci na zbity pysk i rata Ci bardzo wzrośnie?

Gość ludomił wielki
ludzie, jeśli nie musicie, nie bierzcie w złotówkach, to koszt wyższy nawet 200-300zł na jednej racie!! ja spłacam w euro już 7 rok i rata raczej mi maleje niż rośnie:)

nie, nie boję się żebym płaciła tyle, co w złotówkach, frank musiałby kosztować 4 zł to mało realne jak kosztuje 3 zł, to juz jest najwięcej od 2 lat a w razie W zawsze mogę przewalutować, więc czego się bać?

Gość pytaliśmy w różnych bankach
w zł tez mozesz wybrac malejąco :) a ja juz spłacam 5 rok i nie narzekam rata mi juz 2 razy spadła

Gość ksaverius
co z tego, że malejąco rata się zmniejsza ?? liczy się wartość całej spłaty, całego kredytu, jeśli ktoś nie musi a bierze w złotych to frajer po prostu, oddaje kupę kasy za nic, zawsze można się przewalutować