Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anja8989

jestem w szkoku!

Polecane posty

Gość anja8989

cześć dziewczyny :) mam do was pytanie, możliwe żebym w 5 msc ciąży nie miałą brzucha? okazało się, że jestem w ciąży...z natury jestem szczupła (47 kg i 176 cm wzrostu) a przez ostatnie 9 msc przez rygorystyczną dietę zanikł mi okres więc nie miałam nawet jak się zorientować, czułam się źle, często wymiotowałam ale sądziłam że to zatrucie, dzisiaj postanowiłam pójść do ginekologa i okazało się że jestem w 5 msc ciąży! nie wierze! dlatego chciałam się was poradzić czy to możliwe? na poniedziałek umówiłam się do innego ginekologa aby to w 100% potwierdzić...to nie prowokacja!

Gość katyyyyyy
mojej kuzynce brzuch się pokazał dopiero w 6 miesiącu ale jak wystrzelił to nie mógł przestać rosnąć ;d

Gość Mimochodem
Kobieto, masz anoreksję ???? Przy 176 cm wzrostu 47 kilo ? Po co Ci ta rygorystyczna dieta była ? Co dk tematu, można w 5 mies. nie mieć brzucha. Czy Ty się głodzisz nadal ? Jesteś w ciąży, skończ z dietami kobieto !

Gość nie miałaś okresu
przez 9 miesięcy i zastanawiasz sie czy możesz być w ciąży?? Żeby zajść w ciąże trzeba miewać owulację. A ty nie miałaś.

Gość ryszardzia
U mnie brzuch sie dopiero w 6 miesiacu pojawił, ale ja jestem raczej postawna osobą, wysoką i mam trochę ciała. U szczuplutkich osób chyba zwykle widac troche wczesniej. Jak wg lekarza dziecko jest rozwiniete jak trzeba, to pewnie wszystko jest ok, ale podkarm sie trochę, bo podupadniesz na zdrowiu. Dziecko sobie juz tam weźmie, czego mu trzeba, a ty na koniec zostaniesz z anemią, popsuja ci sie zęby, powypadaja włosy i tyle ci z tego przyjdzie

Gość anja8989
ryszardzia : wiem, że muszę chociaż nie mam za bardzo ochoty tyle jeść, lekarz dokładnie powiedział co może być dziecku jak zostanę z taką wagą... stwierdził że mam przytyć co najmniej do 55 kg... i to szybko

Gość co z babsztyle wstrętne kafe
nie miałaś okresu - mylisz się:) mopja znajoma się odchudzała, lat 40. Stolsowała tabletki i zanikł jej okres. Nie przejęła się bo to nie pierwszy raz, wcześniej przy tych lekach miala to samo. Czuła się dziwnie ale nic nie podejrzewała, az w koncu udała się do ginekologa bo miesiączki nie było juz po raz 4 i co? Okazało się ze jest w ciązy i to 4 miesiąc:) Dzieciak zdrowy, ma juz 4 lata:)

Gość Mimochodem
moim zdaniem potrzebujesz pomocy w kwestii anoreksji,bo sama to zagłodzisz siebie i dziecko.Mając 47 kilo przy takim wzroście nie wyglądasz szczupło, tylko przeraźliwie chudo.

Gość jejku dziewczyno
od dzisiaj jedz za 5 ! niech twój chłopak cię przypilnuje ...

Gość ryszardzia
Nie ma jeść za 5, tylko za 1 plus troszeczkę. Ma jesć po prostu NORMALNIE, a nie obeżrec sie jak swinia, bo z gwałtownego wagi tez nic dobrego nie wyniknie - jedynie ocieżałość, rozstępy i nadcisnienie. Laska - mięso, warzywa, nabiał, normalna, zdrowa porcja i bedzie dobrze.

Gość masz anoreksje jak
nic!!!!!!

Gość 88julka88
możliwe :) czasami się zdarza. gratuluje :*

Gość stuku_puku
ale zaraz... co ma potwierdzić ten drugi lekarz do którego idziesz na konsultację? Myślisz że ten pierwszy wybadał 5-cio miesięczną ciążę której nie ma?

Gość trraktor
Tez mi sie wydaje, ze cos ściemniasz. Widziałaś płód na usg czy nie widziałas? 5 miesięcy to nie jest coś, co do czego mozna sie pomylić. Chyba że sie rypnęłaś i chodzi o 5 tygodni

Gość twój cyrk, twoje małpy
ja też wątpię, bo w 5mcu dziecko ma już jakieś 20 cm i macica jest znacznie powiększona, a jak jesteś bardzo chuda to ciężko przeoczyć. Może właśnie 5 tydzień?

Gość martysia z za plota
Ja sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy gdy bylam w 7 miesiacu okres zawsze mialam nieregularny,zdarzalo sie tak ze przez miesiac lub dwa w ogole go nie bylo,wtedy chodzilam do lekarza i dostawalam luteine na wywolanie,no i wyobrazcie sobie moje zdziwienie i zdziwienie lekarza gdy sobie tak poszlam bo okres mi sie dwa miesiace wstrzymal... To co bylo ruchami dziecka bralam za jakies zgrzyty w jelitach,brzuch mialam strasznie malutki troche sie uwypuklil a ja poprostu myslalam ze przytylam.Nie mialam nigdy zadnych objawow ciazowych,zadnych wymiotow omdlen czy cos w tym rodzaju.Najgorsze bylo to ze chodzilam na imptezy i popijalam alkohol,strasznie sie pozniej balam, ze cos z maluchem bedzie nie tak,ale na szczescie urodzil sie zdrowy jak dab fakt ,ze troszke malutki(2.300 i 50dl.) ale najwazniejsze ze zdrowy.Dzis ma juz poltora roku i rozwija sie swietnie.Teraz za kazdym razem gdy okres mi sie spoznia robie test :)

Gość trraktor
W to to uwierzę, ale nie bardzo rozumiem, po co autorka chce isć potwierdzic informacje o ciaży do drugiego ginekologa. No chyba ze on jej usg nie zrobił. Bo jak zrobił - to sie widzi dziecko jak byk, nawet już wyglada jak człowiek, a nie jak jakas pokrzywiona jaszczurka