Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Casandrarararara

Nasze pierwsze święta.

Polecane posty

Gość Casandrarararara

Cześć w tym roku planuję po raz pierwszy zrobić wigilię u nas w domu. Co roku zawsze spędzaliśmy wigilię u moich rodziców a następnie jechaliśmy do teściów. Było to strasznie męczące jeżdżenie wszędzie co do godziny. Wszędzie objedzeni, każdy wciska jedzenia ile się da i jeszcze ci wmówią, że ci nie smakuje. Ogólnie wiele jest takich powodów. Chcielibyśmy razem z mężem zrobić sami wigilię w domu i potrzebuję porady. Jakie dania ugotować? nie mogę zrobić wszystkich bo po prostu nie jesteśmy wstanie tego zjeść sami. Proszę o pomoc i zapraszam wszystkich tych co robią swoją pierwszą wigilię w domu a nawet mają już ją dawno za sobą ;D

Gość fffffgsdfgsdfhfhf
zróbcie sobie raz wigilię u siebie, a potem zatęsknicie to jeżdżenia na gotowe do rodziców, zobaczysz

Gość Casandrarararara
Pewnie z czasem tak. Ale wiesz to nie jest tak bo ja d rodziny też gotowałam. W domu też muszę zrobić świąteczne obowiązki. Więc nie bój się jedynie co mam mniej to sprzątanie po wsyztskim bo zawijam się wcześniej. Takie wypady na 2 stoły wigilijne są męczące zwłaszcza z małym dzieckiem.

Gość kotka holołka kityyolka
ryba po grecku gotowa ze sklepu bigos pudliszki gotowy ze sklepu gyros samodzielnie robiony-tanio i szybko zrazy z farszem pieczarkowym ciasta kupuję bo wole kilka kostek z każdego rodzaju niz jeść cały tydzień jeden sernik albo makowiec

mielone z fixem knorr

Gość oleg kalafonia
pierogi!

w tym roku wigilię spędzamy u teściów,dzielimy się kto co ma zrobić i przynieść (ma być też męża brat z żoną) myślę że to dobre rozwiązanie,nie chcemy obciążać też teściowej w samym przygotowywaniu potraw:) My robimy:karpia smażonego,sałatkę jarzynowa i kutię, reszta robi co innego...wolę iść do nich niż robić u siebie,później całe to zmywanie-masakra!!;)

pierogi gotowe z cebulką