Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SkarbeczEEEk

nadzerka a ciąża w przyszlosci..

Polecane posty

Gość SkarbeczEEEk

hej.nie wiem co mam zrobic, lekarz powiedzial ze mam lekka nadzerke. I z cytologii mi wyszla grupa 2 . Powiedzial mi ze mam tej nadzerki nie wypalac i nie wymrazac bo to samo niby przejdzie. watpie zeby samo przeszlo bo mam ja okolo 2 lata juz! a z tego co wiem nadrzerke pownno sie usowac.. mam 16 lat i kieds chcialabym miec dzieci.. a powiedziano mi tez ostatnio ze nadzerke powinno sie usowac po porodzie bo inaczej mozna miec trudnosci z zajsciem w ciaze.. Pomozcie.

Gość meredith-g
ja nadzerke wyleczylam mascia dopochwowa i jakimis plynami do przemywania. W ciaze zaszlam rok pozniej. Z tego co wiem nie powinno sie wypalac ani zamrazac nadzerki jak sie planuje ciaze bo to moze nadwyrezac scianke macicy i ciaza moze byc potem zagrozona. ale z tego co wiem to dotyczy jak sie chce w niedalekiej przyszlosci zajsc w ciaze. a skoro ty autorko masz dopiero 16 lat to i czasu tez masz raczej bardzo duzo.

Gość SkarbeczEEEk
A jakie to były masci iczym przemywałaś? Lekarz ci to przepisal na recepte?

Gość meredith-g
Nie pamietam nazw masci 9to bylo jakies 3 lata temu), plyn to bylo cos w rodzaju tantum rosa i tak wszystko bylo na recepte.