Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytytakak

Czy do kogoś z Was również przyjeżdża

Polecane posty

Gość czytytakak

2 miesiące co roku w wakacje? rodzina na całe wakacje ? Ja już mam powoli tego dosyć co roku na całe wakacje przyjeżdża do nas siostra żony z trójką dzieci (2latka, 3 lata i 6 lat) jej mąż zostaje w kraju, a ona na całe 2 a nawet 3 mc do nas, bo tu mieszka również jej mama, ale u nas śpią ponieważ mama nie ma warunków (kawalerka). Ja rozumie,że można odwiedzić rodzine, ale my od 4 lat mamy spierdzielone wakacje bo musimy na wszystko uważać dzieci to "szatany"! Nie szanują niczego, a jak zwrócisz im uwagę to się ich mama wtrąci,że nasz syn ma w domu jak w wojsku bo nic mu nie wolno..no kurcze!! Nie ma jak we wojsku tylko jest uczony co można a czego nie tzw. kultury. Oboje z Żoną wyrywamy sobie włosy z głowy, zamiast cieszyc sie wakacjami. właśnie sie dowiedziałem,że i w 2011r przyjadą :( Matko jedyna chyba tego nie wytrzymamy.Rozumiemy na 2-3 tyg ale 2-3 mc? A może to my jesteśmy dziwni?

Gość nie chce mi sie logować
czemu nie zaprotestujecie? powiedzcie ze bardzo wam przykro ale macie plany na wakacje i musza znalezc jakies lokum gdzie indziej, albo to wy wproscie sie do nich

Gość Lucky Eye
Boże !!! Na szczęście nie !!! przeciez to całe wakacje zmarnowane :-o

to powiedz ze NIE bo masz co robić masz plany i niech ida na hotel co ty matka Teresa

Gość no nie rozumiem takich ludzi
:O :O a co wy jestescie CARITAS /?

Do mojej babci kiedys przyjezdzala jakas rodzina, az w koncu sama ciotka pwoiedziala mojej babci, ile to ona ma oszczednosci jak sa u niej i dziadek sie wkurzyl i zabronil przyjezdzac i sie skonczylo. My tez kiedys jako dzieciaki jezdzilysmy z siostra do ciotki, ale jak tylko zrobilo sie to dla nich meczace, to sama moja babcia wiedziala, ze nie nalezy przeginac i odmowilismy przyjazdu mimo, ze nas zapraszali. Ale na nieszczescie teraz oni chca przyjezdzac do nas, bo u nas miasto a u nich wies i by chcieli zeby im atrakcje zapewniac, fundowac, gotowac a oni nawet ziemniaka nie obiora, wiec jak chca przyjezdzac to sie buntujemy :P

Gość czytytakak
Był juz taki pomysł, ale stwierdziliśmy z żoną,że lepiej nie ryzykować bo oni naprawdę nie mieliby gdzie przebywać, no w dzień u swojej mamy-babci, a noc tylko u nas - na wakacje nie wyjedeziemy bo nam dom do góry nogami wywrócą :( Wiem,że ciężko Wam to zrozumieć,ale teściowa mieszka w kawalerce, córka z wnukami przyjeżdża do niej i przebywają razem duzo czasu, ale spać niestety musi u nas, no i wakacje - u nas ogród to co w bloku będą siedzieć. Jezuśku ciężko nam, bo to rodzina i nie wiemy co zrobić. Przecież nie powiem ,że mają pojsc spac gdzie indziej .

Gość no nie rozumiem takich ludzi
a pomyśl ...czy cos by sie stało gdyby nie przyjechali wcale w jakies wakacje ?!?!?! no ludzieee @!@@@@ Ja miałam podobną sytuacje ale tylko w 2 sezonach wakacyjnych ! Wyobraz sobie ja mieszkam w kurorcie nadmorskim 100 metrów od plazy i mojej całej rodzince sie wydaje ,że jak ich bede u siebie caaałe lato gościć i karmic ! nooo nie doczekanie ! Zrobiłam porządek i mam spokój święty .Połowa zrozumiała a połowa obrażona i kij im w oko !

Gość maturks4
To po co zakładasz ten temat, kiedy i tak na głupie rozwiązanie się zgadzasz? Ja nie wyobrażam sobie, żebym miała "gościć" kogoś przez 1/4 roku!!! To już nie gościna a sublokatorstwo (pewnie jeszcze bez ponoszenia kosztów). Chyba naturalnym jest, że każdy ma prawo do prywatności w swoim domu i GOŚCI tego, kogo chce przez ściśle PRZEZ SIEBIE określony czas

Gość czytytakak
U nas nie ma problemu, że kogoś utrzymujemy, kupują jedzenie, potrafią sami zadbać o żywność, nie ma tego że ich utrzymujemy. Chodzi nam tylko o spokojne wakacje - ja, żona, dziecko, usiąść na tarasie i niczym się nie przejmować,że zaraz 3 latek rozwali tv jakimś kijem z ogrodu, a 6 latek ze złości komputer bo mu w gierce nie wychodzi, o najmłodszym nawet nie wspomnę jego to jakby pomnożyć razy 30. No i ciągłe wchodzenie w butach z ogrodu do domu to w ciągu całego dnia worek w odkurzaczu wymieniam codziennie. Nie jest tak ,że siedzimy cicho już nawet uczymy te dzieci porządku, ale one jakby głuche były. Za kazdym razem powtarzamy nie rób tego ani tamtego i to krzykiem jak nie dociera. U nich nikt sie niczym nie przejmuje biegaja w pizamach po podwórku, jakieś inne życze mają wszystko na luzie.

Gość no goscine to ja rozumiem 3-4
dni noooo góra tydzień ale tyle czasu ?!?!?! nie to nie jest normalne i jak odmówisz a oni sie obrażą to trudno !

Gość cgdfgsdfs
a nie mozecie im powiedziec ze owszem zapraszamy ale na 2 tygodnie???? jelsi nigdzie nie jezdza to te 2 tyg tez dla nich wakacje. ale nie 2-3 miesiace. jejku. nie wyjezdzaja bo ich nie stac? jak bylam mloda tez nie zawsze rodzicow bylo stac na wyjazdy i jezdzilsmy np. co 2-3 lata na wakacje. nie rozumiem. musza miec wakacje i sie zwalaja do was? ja bym powiedziala ok, ale ustalila 2-3 tyg. nie musicie mowic o swoich powodach. niech zona zadzwoni do siostry w koncu to jej siostra i powie sluchaj gieniu, basiu czy aniu bardzo chetnie was rowniez i w tym roku zaprosimy do siebie jednak zapraszamy na 2 tygodnie jesli wam to pasuje jelsi nie to przykro mi. nie musicie sie tlumaczyc a jak chcecie sie tlumaczyc to powiedzcie ze wyjezdzacie, albo ze spodziewacie sie innych gosci w tym czasie i nie mozecie sobie na to pozwolic. cokolwiek. ok niech przyjada ale na krotko 2 mask 3 tygodnie.

Gość czytytakak
maturks... założyłem temat z zapytaniem, czy tez ktoś jest w takiej sytuacji?

No wlasnie, powiedz, ze zapraszacie na koniec wakacji na te np ostatnie 2-3 tygodnie, bo wczesniej zaplanowane macie np. remont, wyjazd, innych gosci. Na koniec wakacji- zeby nie przedluzali o tydzien i kolejny i kolejny. To jest wasz dom i to oni powinni sie wstydzic, a nie wy, ze raz w roku chccecie miec w koncu wolne, a tu jeszcze gorzej niz w ciagu calego roku.

Gość czytytakak
Macie racje...tylko,że oni przyjezdżają do teściowej, a śpią u nas bo my mamy warunki, teściowa aż skacze z radości jak siędzą 2 mc oj te jej kochane wnuki, spędzają czas nad jeziorem, morzem, atrakcje dla dzieci,rózne rozrywki, ale najwięcej u nas. Nasz dom jest do spania, kąpania, i grillowania, a to już dla nas mega dużo czasu ! Nie są z nami 24/h to juz bysmy na pewno zwariowali :P Dajemy czasami odczuć ,że nam się to nie podoba, to jest obraza na dzień dwa i to tyle. Żona też jest po mojej stronie rozmawia z siostrą,np. że chchemy wyjechac w nast. wakacje, to siostra zapytała czy bedzie mogła nocować bez nas? I co?............dupa, ma jej powiedzieć ,że nie?!Jak mamy warunki. Tylko nie rzucajcie we mnie "jadem" :)

Gość czytytakak
Bo to jest tak: Oni umawiają sie z teściowa, a my zostajemy poinformowani przez teściową,że będą, to oznacza,że u nas będą spać bo na ulice przeciez nie pojdą i tak im się to już wbiło w te łepetyny. Cos czuję,że w te wakacje będzie "zadyma" Czasami z żoną śmiejemy się,że zamkniemy sie w domu i będziemy cicho siedzieć jakby nas nie było, ale szkoda nam słońca, no i do pracy trzeba :(

Gość gość
w zyciu bym ne pozwolila na cos takiego nikomu , nawet własnej rodzinie. chociaż wspolczuje ci autorze takich chamow i prostakow w rodzinie.