Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monicqua

praca zda;lna. ściema czy warto?

Polecane posty

Gość monicqua

Na czym będzie polegać nasza współpraca? Praca ma charakter całkowicie zdalny i polega na wystawianiu aukcji oraz obsłudze klienta w domowym zaciszu, sprzedawca nie ma styczności z towarem, ponieważ byłoby to zbyt duże obciążenie dla jednej osoby, aby jednocześnie wszystko prowadzić i wysyłać, a będzie tego trochę System wypłat prowizyjnych, dla sprzedawców wynosi 5% od wartości sprzedaży!!! Oczywiście są to wypłaty dniówkowe i rzadko jest mniej niż 100 zł/dzień. Zwłaszcza teraz przed świętami. Praca będzie na okres próbny 1 miesiąca (na ten czas podpisujemy Umowę Zlecenie) i jeśli otrzyma Pani dobrą rekomendację od swojego przełożonego to oferujemy Umowę o Pracę. Szczegóły prowadzenia aukcji. Sprzedawca ma do wyboru 3 działy Komputery RTV AGD Telefony Proszę w e-mailu zwrotnym określić dział który Panią interesuje. Za każdy dział odpowiada Kierownik Działu, który będzie Pani bezpośrednim przełożonym i odpowie na wszelkie pytania i wątpliwości. Czas pracy jest nielimitowany i każdy pracownik ustala go sobie indywidualnie, ważne jedynie aby sumiennie wywiązywać się ze swoich obowiązków. Pracuje się 7 dni w tygodniu i czasem może to być trochę uciążliwe. Mamy też pewne rytuały których należy przestrzegać, aby wszystko przebiegało płynnie i bez zakłóceń, ale o tym za chwilę... Aukcje wystawia sprzedawca ze swojego konta na Allegro, na podstawie parametrów dostarczonych przez kierownika działu i co najważniejsze w opisie aukcji proszę podać numer swojego konta bankowego na które kupujący będą wpłacać należność za towar. Dzięki temu będzie Pani posiadać dane wszystkich licytujących oraz informacje które osoby dokonały wpłaty te dane są niezbędne aby sporządzić listę do wysyłki. Codziennie o godz 20:00 proszę przesłać do kierownika listę z danymi kupujących którzy dokonali wpłaty oraz przelew na wskazane konto firmowe (przelew pomniejszony o prowizję Sprzedawcy oraz prowizję dla Allegro) każdemu pracownikowi zostaje przydzielony specjalny kod który będzie potrzebny do prawidłowego księgowania przelewów. Kierownicy działów zbierają wszystkie listy i przesyłają je do magazynu, gdzie towar się pakuje, a następnego dnia o 8:00 rusza wysyłka. To jest też ważne: wysyłamy następnego dnia rano, więc wieczorem po przesłaniu listy i przelewu proszę do każdego z kupujących wysłać wiadomość na jaki adres zostanie nadana paczka oraz ile sztuk. Ponieważ bardzo często się zdarza że ktoś ma wpisane różne dane do wysyłki w: Ustawieniach konta Allegro, jeszcze inne w Formularzu opcji Dostawy, inny adres podeśle mailem lub zadzwoni że ta przesyłka nie jest dla niego tylko dla innej osoby więc proszę przesłać na inny adres W sytuacji gdy ktoś odpisze że paczka zostanie wysłana na zły adres proszę o tym niezwłocznie poinformować swojego przełożonego, przed godzina 8:00 dnia następnego to będzie czas na wprowadzenie korekty. Jeśli błąd wykryto później to mimo wszystko poinformować o tym kierownika i wtedy zwykle ustala się rabat dla „poszkodowanego na następny zakup lub inną formę rekompensaty. W związku z tym że pieniądze przechodzą przez konta pracowników od każdego wymagamy cotygodniowych rozliczeń finansowych. W każdy poniedziałek proszę przesłać kierownikowi działu w Excelu rozliczenie za poprzedni tydzień które powinno zawierać: Całkowitą Sumę Wszystkich Transakcji (obrót) za poszczególne dni oraz za cały tydzień, Prowizję dla Sprzedawcy, Prowizję dla Allegro, sporadycznie zwroty prowizji z Allegro, zwroty dla niezadowolonych kupujących. Wszystkie rozliczenia wędrują do naszego działu księgowości i w każdej chwili mogą zostać skontrolowane w porównaniu z historią sprzedaży na koncie sprzedawcy. Ale jeszcze nie zdarzyło nam się nikogo zwolnić za oszustwo, a wszelkie nieścisłości wynikają zwykle z niedopatrzenia. Kwestie Podatkowe Wszelkie Podatki i formalności załatwia zarząd jako pracodawca, a sprzedawca zobowiązany jest jedynie do płacenia prowizji z Allegro która jest wliczona w koszty prowadzenia firmy, więc proszę się skupić wyłącznie na sprzedaży, a o resztę się nie martwić. Najważniejsze żeby dotrzymywać terminów, aby wszystko szło płynnie. I być rzetelnym zarówno w finansach jak i gromadzeniu danych do wysyłki. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to po miesiącu podpiszemy umowę o pracę. Jeśli nadal jest Pani zainteresowana proszę o następujące informacje: 1) Preferowany dział 2) Dane osobowe niezbędne do sporządzenia Umowy Zlecenia na okres próbny oraz rejestracji pracownika: Imię i Nazwisko, Adres Zameldowania, Adres zamieszkania, Seria i Numer Dowodu Osobistego, Pesel. Przed rozpoczęciem pracy należy podpisać umowę zlecenie można to zrobić osobiście przyjeżdżając do naszego biura w Gdańsku ul.Portowców 5 lub elektronicznie - przesyłamy podpisaną umowę którą należy wydrukować, podpisać, przeskanować i odesłać na ten adres. ŚCIEMA ?? CZY WARTO ???

Gość mateo_znaffca
ściema on wyśle komuś ziemniaki ty za to bekniesz.

Gość monicqua
a może warto żeby wysłali umowę ?? nie muszę jej podpisywać przecież :)

Gość mateo_znaffca
a co jesteś zdesperowana szukaniem pracy ? wiesz mi, że to napewno ściema zwróć uwagę na działy jakie wymienił sam droższy sprzęt czy myślisz, że 2-3 osoby nie poradzą sobie z obsługą tego ? telewizorów czy telefonów nie sprzedaje sie tysiące, a pare sztuk dziennie, w pewnym sklepie internetowym, w którym prowadzą wysyłkę na cały kraj pracuje ok 6 osób do obsługi.

Gość Remov
Koleś wysyła niby umowę w takiej wersji że bym sobie nią d.. nie podtarł podaje fałszywe dane. Jako firma nie podaje Regonu w umowie tylko nip który w dodatku nie zgadza się z sumą kontrolną. OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!! Zastanawiam czy to nie podpada pod jakiś paragraf ma ktoś na ten temat jakieś info?

Gość chyba zglupiales ze
wystawie aukcje z wlasnego konta z 3tys komentarzy nie widzac towaru poza tym czegos takiego zabrania regulamin allegro

Gość nektarynka21
z 1 strony opis brzmi profesjonalnie ale z 2 to bardzo dziwne jest to ze nie widzisz tego towaru ...bo jak cos to kupujacy beda winic ciebie....nie wiem jak wyglada umowa...ale przegladnij ja tak zeby na 100% odpowiedzialnosc za nie wyslanie towaru spoczywala na nich

Gość Remov
Forma opisu ujdzie, ale sama umowa jest dwu stronicowa nie ma żadnej formy prawnej ani jakiejkolwiek, nie wiem kto mógł taki badziew napisać ale dziecko w podstawówce by to lepiej napisało. Umowa przesłana drogą elektroniczną nie zawiera klauzuli ważności do momentu podpisania wersji papierowej. Daj sobie z tym spokój, a do obsługi nawet gigantycznej hurtowni tak jak ktoś napisał starczy paru pracowników a nie tak jak ogłoszenie było dane do kilku województw.

Gość Blekot
właśnie szukałem czegoś o tej firmie bo też byłem chętny przysłali mi nawet umowę ale poczytałem trochę na forach o takich pracach i odradzam.Dużo ludzi już sie nabrało a potem mieli sprawy w sądach bo kupujący zapłacili a nie dostali towaru.A umowa nie daje żadnych gwaranci bo ludzie tamci też mieli umowy z firmami a firm już niema.

Gość Diana44
Ja pracuje zdalnie ale oferty pracy zawsze przeglądam sobie na pracuj-online com i złego słowa nie mogę powiedzieć!

Gość gość
Właśnie też przed chwilą przeglądałam oferty na pracuj-online com i chyba pora z jakiejś skorzystać.