Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonaapaszka

Hiszpania.. czy to dobry kraj na ustatkowanie się?

Polecane posty

Mam dylemat,otóż mam szanse wyjechania do Hiszpanina stałe,lub ukończenia szkoły sredniej ( technikum ) w Polsce. co mam zrobic? czy tam są jakieś warunki dodalszej nauki? doradźcie?

Nie no ja bym wybrała skończenie szkoły średniej tutaj . No chyba , że doskonale znasz hiszpański , to owszem ;) tam miałabyś warunki na skończenie szkoły..

mam jeszcze szanse zamieszkania u chrzesnego w Londynie.. nie ma mi nawet kto doradzic.. a nie chce wracac z porazka do ludzi ktorzy we mnie nie wierza

Gość pewnie wiekszosci sie taki
ja bym sie pchala na zywiol :) , hiszpania jest zarabista, kombinuj zeby tam szkole skonczyc jak bardzo chcesz pojechac, a jak mozesz troche to odlozyc to koncz tu i pojedz do hiszpanii po szkole, ahh sama mam plan zeby tam sie wybrac i juz nie wracac :)

Fakt hiszpania zajebista , ale co będzie jak rzuci szkołe wyjedzie .. a tam wszystko okaże sie klapą ? nie będzie miała szkoły nic .. a w technikum angielski masz .. więc juz prędzej Londyn :) i to by było dobre wyjście , tym bardziej , ze masz tam chrzestnego :)

a przemyslalas fakt ze moze nie ktorym jezyki obce przychodza latwiej a inni maja z nimi problemy przez dlugieee lata? Nie sluchaj opinii innych czy to latwy czy trudny jezyk, bo dla mnie angielski jest bardzo latwy a moja przyjaciolka 4lata sie uczy a i tak duka...

tylko,że ja dopiero w tym roku skończe gimnazjum,bo rok nie zdałam. wiec chodzi mi o to czy jestem w stanie czegokolwiek dorobic sie bez szkoly,albo zaczac tam szkoel?