Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mało doświadczona w tabletkach

Jakie tabletki antykoncepcyjne polecacie. Proszę o pomoc doświadczone !!!

Polecane posty

Gość mało doświadczona w tabletkach

Nigdy nie brałam tabletek, mam 25 lat. 4m-ce temu urodziłam dziecko. Kolejnego nie planuję, a karmię piersią! Z tego co wiem to obecne tabletki są bezpieczne itp i to mity, że się po nich tyje, rosną wąsy i inne :D Ginekolog przepisał mi tabletki, ale bardzo źle i słabo się po nich czułam i ogólnie na mojego gina nie bardzo można liczyć w takich kwestiach, a tu gdzie mieszkam jest jeden ginekolog :) Może wy możecie mi polecić jakieś dobre i bezpieczne tabletki bez recepty? Czy każde są na recepte? W ostateczności poproszę o recepte mojego gina, ale wtedy przy kazdej recepcie muszę u niego płacić za wizyte :(

Gość Mamusia2010
Cerazette oraz Azalia.Są to tabletki jednoskładnikowe dla kobiet karmiących.

1. wszystkie są na receptę 2. przy karmieniu piersią nie można brać dowolnych, nie mam pojęcia, ale kojarzy mi się, że są tylko jedne 3. polecanie nic nie da, bo tabletki powinny być dobrane indywidualnie po oznaczeniu poziomu hormonów. Źle dobrane będą powodować złe samopoczucie lub mogą nawet nie spełniać swojej roli, więc radziłabym zmienić lekarza, który podejdzie do sprawy profesjonalnie i zrobi badania

Gość o matko i ty masz 25 lat
i się potem w tv czy prasie dziwią jaki w Polsce stan uświadomienia jest. w szkole ta edukacja powinna być obowiązkowa! To nie my ci mamy dobrac tabletki a lekarz. Każdy organizm jest inny i to co służy mnie nie musi pasowac tobie. Dla matek karmiacych w polsce są 2 rodzaje tabletek, cerazette i azalia. Możesz też dostać zastrzyk antykoncepcyjny 1na 3 m-ce, bądź założyć sobie spiralę; O wszystkim powinien wyczerpująco poinformaowac cię lekarz. Jeśli zdecydujesz się na tabletki, to nie musisz chodzic co miesiac i płacić. Na jednej recepcie mogą ci przepisac 3 opakowania tabletek, poza tym bardzo często panie w recepcji maja upowaznienie i pieczątkę i mogą wypisywać receptę, ja w ogole nie chodze na wizyty, wystarczy, ze poprosze własnie w rejestracji

na jakiej ty pustyni mieszkasz, ze jest tylko jeden ginekolog w promienu kilkunasu km? bo to chyba nie problem raz na pol roku pojechac kilkanascie km na wizyte?