Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

du pa blada

nutella - ZDROWE sniadanie na start - jak glupim trzeba byc zeby w to wierzyc?

Polecane posty

niestety boje sie, ze sa w polsce matki, ktore wierza ze tluszcz zmiksowany z cukrem i kakao to najlepsze sniadanie jakie moga dzieciakowi poda...

Jak któraś daje na śniadanie codziennie to faktycznie głupia. Ale nie przesadzajmy, raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi.

Gość biedna chudzinka
bo wszystko jest zdrowe, ale trzeba jeść z umiarem; urozmaicone menu...

niestety, ale cukier uzaleznia- pozniej dzieciaki nie chce jesc innych, zdrowych rzeczy, zaczynaja sie problemy... ja bym nie pakowala w swoje dzieci takiego szitu :O

Gość kwasna mandarnka
wiesz co Nutella nie ejst zadnych tłuszcem tylko kremem ze zmeilonych orzechów włoskich plus kakao. jaki tłuszcz??? wez młynek do kawy i zmiel troche orzechów- one sa tłuste. jedynym minusem Nutelli jest to ze pakuja za duzo cukru. Nutella jest na pewno o niebo zdrowsza niz margaryna Rama , która reklamuje superniania. Nie widze nic złęgo w podawaniu Nutelli dzieciom ( w umiarkowanych ilosciac) natoamisat podawanie dzieciom margaryny to dopiero idiotyzm :O

Gość kwasna mandarnka
tłuszcz z orzechó ejst w sumie zdrowy - oni nie kłamią :O

zgadzam się tak samo jak nie dawałabym dzieciom płatków czekoladowych na śniadanie w ogóle to mogłyby nie jeśść słodyczy przez pierwsze kilka lat życia

Gość kwasna mandarnka
pomyliłam sie nie z orzecgów włoskich tylko oczywiscie z orzechów laskowych

zmielone orzechy? pogrzalo Cie ?:) tam jest DODATEK zmielonych orzechow, to nie jest krem z orzechow, baze stanowia wlasnie takie "margarynowe" miekkie tluszcze i cukier

Gość kwasna mandarnka
taaaa czemu czepiacie sie nutelli , czepcie sie margaryny rama, jakim idiota trzeba byc zeby łykac porady supernnani, lepsza nutella niz rama

Gość kwasna mandarnka
du pa blada- jakie miekkie tłuszcze?

pomijając już 'problem' nutelli to w ogóle zauważyłam, ze rodzice bardzo niezdrowo odżywiają dzieci. Jak widzę takich małych grubasków w których rodzice jeszcze pakują chipsy i czekoladki to się zastanawiam o co chodzi temu swiatu:)

Gość kwasna mandarnka
wiesz co sa gorsze rzeczy niz Nutella zestwy happy meal w McDonaldzie Red Bull dawany dzieciom- to woła o pomste do nieba

Gość biedna chudzinka
chipsy mają witaminę C, samo zdrowie :classic_cool: a solanina? eee tam, niech sobie będzie :classic_cool:

Aggie jak ja widzę, jak moja siostra ze szwagrem i ciotką moją, pasą mojego chrześniaka, to mi się słabo robi :O

Gość kwasna mandarnka
Aggie85- stałam kiedys na placu w moim miescie czekałam na kolege, a tu tatus jakis nowobogacki szpner z audi dawał swojemu synkowi( no oko dzieciak miał 6-7 lat) red bulla!! jakis studenciak zwroci mu uwage to tatus mało nie pobił tego goscia jak smei mu zwracac , takiemu pan jak on, uwage!!! ludzie maja tak nasrene ze to Nutella to pikuś :)

Gość kwasna mandarnka
du pa blada- jestes pewna, kilka rzy jadłąm nutelle, myslałem ze to jest krem z orzechów laskowych, kakao i cukier!! zadnych tłuszczów tam nie wiedziaam w składzie

Jak to jest możliwe, niech mi ktoś to wytłumaczy? Ci rodzice nie mają oczu czy co? Jeżdżę do takiego jednego uczyć go angielskiego, malego można już szybciej przeskoczyć niż obejść. Jego mama mi się żali, że dzieci w szkole mu dokuczają że ponoć z powodu tuszy nie jest tak sprawny na w-fie a on przecież 'wcale dużo nie je proszę pani' ja tak sobie tylko przytakuję po czym wchodzę do jego pokoju a tam cale biurko obstawione chipsami, wafelkami, żelkami a na półkach coraz to nowsze zabawki z zestawów happy meal czy jak im tam z mc donalda.

Gość kwasna mandarnka
Aggie85- ludzie sa pusci, czesto ludzie zamozni sa pusci i to ejst ból( nota bene skad maja kase :O ) patrze przykłąd lansera z małym synkiem który opisałam :)

a no właśnie. ja już od dawna się zastanawiałam, dlaczego tę reklamę ciągle puszczają. tak samo danonki, które mają w chuj cukru. ja rozumiem, że reklama ma zachęcić, ale nie może być to ewidentne wprowadzanie w błąd, to jakby mówić że białe jest czarne.

masakra... to chyba ignorancja i glupota kazdy w miare inteligentny czlowiek wie, ze isnieje zwiazek przyczynowo-skutkowy miedzy tym, co jedza dzieci i tym jak sie czuja, wygladaja i zachowuja...

skład nutelli: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe(13%), odtłuszczona kakao (7,4%), odtłuszczone mleko w proszku (5%), laktoza, serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat

mój chrzesniak też za gruby, ale tu ciasteczka, tam cukierki, i słodkie napoje i co tdzień ciasta i lody na deser...

zaczynają dzień od chipsów które tylko powodują adhd i latają po tym cały dzien jak wściekłe psy

Gość odkrywco ameryki
reklamy kłamią nie od dziś. Wiadomo również, że nie są jako tako adresowane do rodziców, ale do dzieci, a te już prędzej uwierzą, że daje im to moc i dzięki temu rozwiązują zadania (fakt faktem: nutella jest kaloryczna więc energii dodaje). Z reklam dowiesz się również, że wypranie ciuchów zawiązanych na supełi to w jodynie wystarczy, żeby nie było widac plamy pod ultrafioletem, oraz że kobiety sikają w majtki kiedy facet jest wypachniony Axe (można by się zastanowić ile kobiet w ogóle potrafi odróżnić zapach Axe od innych perfum).