Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

du pa blada

nutella - ZDROWE sniadanie na start - jak glupim trzeba byc zeby w to wierzyc?

Polecane posty

Gość biedna chudzinka
ja akurat do nutelli nie mam nic, tylko że sama nie mogę jeść, nawet w małych ilościach, bo od razu mi trądzik wyskakuje.

nawet lekarz mówił mojej siostrze: to jest dziecko, niech sobie zje czasem chipsa, paluszka czy kawałek batonika, ale niech to nie będzie co dzien ale nie częściej niż raz na tydzień. ale ojca ma głupiego, poprosi, to mu da. matka nie lepsza, bo nie dopilnuje.

odkrywco ameryki ale czym innym jest takie pieprzenie że od axe to laskom nogi się same rozkładają, bo każdy wie że tak nie jest, a czym innym jest wprowadzanie w błąd. już nie raz były za to kary, np operatorów telekom karali za sugerowanie odnośnie cen (chociaż cenniki i regulaminy są ogólnodostępne) a dlaczego producenta nutelli nie ukażą za slogan, że jest to zdrowe?

smutne to - PRZEZ RODZICOW dzieciak- grubas ma problemy ze zdrowiem, przerabane w szkole, skopana samoocene itd.

Gość biedna chudzinka
ale to że ma przerąbane w szkole nie jest wyłączną winą rodziców. społeczeństwo jest głupie, nietolerancyjne i tego uczą swoje kretyńskie dzieci :o

Gość profesor007
@kwasna mandarnka "wiesz co Nutella nie ejst zadnych tłuszcem tylko kremem ze zmeilonych orzechów włoskich plus kakao. jaki tłuszcz??? wez młynek do kawy i zmiel troche orzechów- one sa tłuste." W składzie nutelli jest 13% orzechów. Weźmy np. taki mały słoiczek nutelli 230 gram. 13% masy z 230 gram to niespełna 30 gram czystych orzechów laskowych. 30 gram orzechów laskowych ma 188 kalorii i zawiera 18,3 grama tłuszczu. Słoik nutelli ma tego tłuszczu 71,3 grama. Teraz powiedz mi skąd w nutelli wzięły się dodatkowe 53 gramy tłuszczu? Tak, zgadza się, z tłuszczu którego szczodrze dodali.

Gość gość
mi nutella z rama dodaje sił i dawkę energii. jem codziennie i nie jestem jakaś gruba, nie zadbana, ani nic. po niej czuje sie rano pełna sił. jedząc coś innego jest mi wręcz słabiej

Gość gość
Nutela czyli plastikowa ochyda czyli obrzydliwy olej palmowy. I nieekologiczny. Nie kupuję.

Gość gość
Głupim to trzeba być, żeby bez kontekstu powtarzać takie "prawdy". Nutella jak każdy inny produkt: marchew, płatki owsiane, naleśnik, jogurt, cebula jest zupełnie bezwartościowa w oderwaniu od innych składników i może być pożyteczna w obrębie całej diety. To, jaki skutek odniesie podawanie Nutelli na śniadanie zależy od całego trybu życia, rozkładu dnia, innych posiłków, sportu, gospodarki insulinowej i wielu innych rzeczy. Ale Ty przecież wiesz lepiej, co powinno jeść cudze dziecko.

Gość gość
Ja kocham nutellę, ale zdaję sobie sprawę z tego, że to zwykły cukier - jak w innych słodyczach, co nie sprawia, że przestanę wciągać ją po pół słoika na raz <3