Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamusia synkaz

Masa pytań

Polecane posty

to moje pierwsze dziecko, więc pytam bo nie wiem karmie synka piersią juz4 miesiące, czy moge wprowadzac inne pokarmy? niektorzy mowie ze jak sie karmi piersia to od 6 miesiaca a niektorzy mowia ze spokojnie od 4? no i jeszcze na teamat zabkow jeden wyszedl synkowi i wszytscy mowia ze to cos nie tak bo za wczesnie

No i powiedzcie ile karmiłyście bo slysze pare opcji - do dwóch lat - 3 miesiace - 6 miesiecy - rok - 3 lata i jeszcze wypowiedzi na forum ze mleko matki trafi wartosciowosc ?

Gość Mama Emilkiiii
Witam mloda mame:) Ja tez jestem mama, moja mala ma 11 mies. Ja karmilam tylko 6 tyg bo potem przyplatalo sie zapalenie piersi, mala sie nie najadala a mi nie starczylo na to wszystko cierpliwosci. Jesli chodzi o sloiczki to ja zaczelam malej dawac juz jak miala 4 mies, zaczelam od jednoskladnikowych, z tym ze to kiedy zaczniesz dawac sloiczki zalezy przede wszystkim od dziecka. Moja corcia poprostu chciala je jesci, potrafila przelykac pokarmy stale, jesc z lyzeczki. Niektore dzieci majac 6 mies nawet nie chca jeszcze jesc lyzeczka. Ja mysle ze mozesz spokojnie sprobowac, jesli sie uda to fajnie bo dziecko zacznie uczyc sie odruchu zucia no i pilykania pokarmu innego niz mleko. Zacznij koniecznie od jednoskladnikowych sloiczkow warzywnych! Bo owoce sa slodkie i moze potem nie chceic jesc warzyw...Ja jestem zadowolona ze moja mala tak szybko zaczela jesc z lyzeczki bo teraz majac 11 mies potrafi juz ladnie gryzc i przezuwac, nic nie musze juz miksowac:) A chlebek to wcina sama:)

Gość kijevna
na zęby nie za wcześnie, niech się wszyscy odpitolą, bo przecież nie wepchniesz ich z powrotem... z dokarmianiem są różne szkoły - jeśli dziecko najada się, dobrze sypia i przybiera to poczekaj jeszcze trochę - ja mojemu wprowadziłam pierwsze stałe pokarmy jak miał 5 i pół miesiąca karmienie to sprawa indywidualna, ja karmiłam rok, pewnie mogłabym dłużej, ale nie chciałam...słyszałam, że warto karmić co najmniej pół roku - potem mleko coś tam traci (nie pamiętam co), ale nie na wartości