Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marikanka.

Jestem wkurzona! Nie mam prawa do zasiłku rodzinnego!!

Polecane posty

Gość marikanka.

Usłyszałam że za dużo zarabiam bym mogla brac rodzinne na jedno dziecko które w dodatku wychowuje sama. Zarabiam 4 tysiące i mam jeszcze 850 złotych alimentów. Jestem oburzona

Gość willmax
ja też nie mam prawa, ale nie mam alimentów bo były nie płaci, nie przysługują mi z fa a zarabiam 1600 :-O

Gość kkssjjreuhf
Żeby otrzymywac rodzinne Twój dochod na czlonka rodziny nie moze przekraczac 504 zł/miesiecznie. I jest taki ustanowiony wlasnie po to zeby takie pijawki jak Ty nie czerpaly z pomocy spolecznej, bo sa rodziny ktore utrzymuja sie za mniej niz 1000 zł miesiecznie i to w 6 osob a jasnie pani prawie 5 tysiecy to malo na dwoje?!!!!!!!!!!!!!!!!

4000 i bez tych alimentów, jakbyś miała głowę na karku, to bez problemu byś sobie poradziła.

Gość marikanka.
No i to jest wkurzające. Do zasiłku każdy powinien miec prawo, tym bardziej rodzic samotnie wychowujący dziecko. Dlatego że sama pracuje i należy jej się jakaś pomoc od państwa. Ja oprócz alimentów mam jeszcze trzy lokale które wynajmuje. Po 1200 złotych za jeden lokal ale to i tak mało na utrzymanie dziecka, mój syn kosztuje(książki do szkoły, ubranka firmowe, słodycze), całe szczęście że moja rodzina mi pomaga.

Gość marikanka.
Tylko że ja z ponad trzy tysiące wydaje na swoje dziecko.

Gość kkssjjreuhf
To pomysl sobie ze my we 4!!! utrzymujemy sie za tysiac zlotych miesiecznie i teraz ponarzekaj. To czym ty karmisz dziecko? homarami? nie ubieraj w Adidasa, nike ani pume to bedziesz miala na wszystko. az wierzyc sie nie chce ze tak puste osoby zostaja matkami.

ja tez uważam, że każdy samotny rodzic powinien mieć taki sam dostep do zasiłku. Wychodzi na o, że taka samotna mama, ktra sobie potrafiła ogarnąć życie jest karana a zasiłkiem sie nagradza nieroby, którym sie uczyc nie chcialo... Poza tym te co zarabiaja więcej powinny dostawac większy zasiłek bo mają wiekszy wkład we wspólna kase z tego powodu że płaca wieksze podatki

Gość kkssjjreuhf
A dlaczego kobieta ktorej sie nie ulozylo ma miec mniejszy zasilek? osobe ktora zarabia 4 tysiace stac na utrzymanie dziecka, a sa takie, ktore nie maja nawet 100 zł i co z nimi? zawsze to ich wina ze nie maja za co zyc? raczej nie

Oczywiście, że nie ich wina. To napewno moja wina, że zamiast najpierw sobie stworzyć warunki do zakładania rodziny zaczęły od doopy strony :O

Niekoniecznie, mogło być na odwrót ;) Po urodzeniu dziecka mogły na przykład stracić pracę podczas redukcji etatów lub zamykaniu zakładu.

Slavek a co z sytuacjami niespodziewanymi? wyobraź sobie, że czasem nieszczęścia spadają na człowieka NAGLE i nie ma jak się do nich przygotować :O

Gość kkssjjreuhf
nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, ok? moja matka przed slubem pracowala, ojciec tak samo. po slubie urodzilam sie ja i matka poszla na urlop ale po namowach OJCA zrezygnowala z pracy bo wmowil jej ze on utrzyma rodzine. i co? po 10 latach zwinal manatki i zostalismy z dochodem 0,00 zł. I to niby wina mojej matki? Ja tak nie uwazam. Przez ostatnie 10 lat zapierdalala gdzie sie dalo zebysmy mieliu co jest a od pomocy spolecznej otrzymywala JEDYNIE zasilek rodzinny, a nie tak jak niektorzy "biedacy" co sie woza mercedesami a z pomocy ciagna kase ile tylko mozna.

Gość kafegłos
tylko 850 zł. miesięcznie wyciągnełaś w Sądzie od faceta ? co najmniej 1500 zł. powinien płacić , przecież wiesz jak to zrobić , przestań żyć w biedzie i do roboty !

Gość marikanka.
Ten facet to skończony nieudacznik, on chciał żebyśmy byli razem ale moja rodzina się niezgodziła. To nie jest dobry materiał na ojca i męża zbyt mało zarabiał, 3 tysiące a to jest zbyt mało jak na faceta i tyle alimentów przyznał mi sąd.

Gość DO marikanka.
marikanka. porażka bierzesz na łapę 5 tys i jeszcze chcesz rodzinne???? to przez takie szmaty jak ty inni nie maja właśnie zasiłków ja zarabiam 1200 i tez nie mam i muszę za to przeżyć a ty 5 tys i jeszcze łapę wyciągasz......idź w pizdu.....

Gość kkssjjreuhf
on powinien zabrac dziecko i wyciagnac od Ciebie conajmniej 2 tysiace!!!moze wtedy bys zrozumiala wage p[ieniadza.

A dlaczego ma nie wyciągać? Popatrz jakie ona płaci podatki!!!! Popatrz jaki ona ma wkład na kase państwa. jej się prędzej nalezy niz Tobie!!! Nie rozumiem dlaczego ten co więcej pieniedzy oddaje na państwo ma mniejsze prawo do pomocy od nieroba i nieuka

Gość DO marikanka.
kkssjjreuhf ZGADZAM SIE Z TOBA W KAZDYM ZDANIU :)

Gość
jebana materialistka co kurwa mało ci , na jebanego bachora .

Gość marikanka.
Zarabiam tyle bo pracuje jako dziwka

Gość kkssjjreuhf
Slavek i Slavko to niech ma pretensje do siebie ze za duzo zarabia i do panstwa ze mamy takie prawo, a nie do zwyklych ludzi ktorym sie nie powiodlo w zyciu.

Gość marikanka.
Zarabiam 4 tysiace na ręke, jeszcze 850 złotych alimentów a także mam trzy lokale(gdzie pobieram za wynajem jednego lokalu 1200 zlotych). To nie jest dużo, tym bardziej że dziecko jest drogie w utrzymaniu, oprócz tego są moje potrzeby a oprócz tego rachunki.

Gość wszystkie zasiłki powinni
zlikwidować i tyle w temacie. Co mnie obchodzi ze jedna z drugą zrobiła sobie dziecko z nieodpowiednim facetem? w dooopie to mam.

Dlatego uważam, ze każda powinna miec takie samo prawo do zasiłku. Bo to paradoks, że niezaradny nierób jest wynagradzany a osoba, która jest ogarnięta i zaradna dostaje kopa w dupe.

Gość kkssjjreuhf
wybacz ale osoby ogarniete i zaradne nie pchaja lap po pomoc od panstwa. nie rozumiesz chyba na czym polega pomoc spoleczna...

Gość marikanka.
Nie jestem żadną dziwką! Głupi podszyw. Pracuje w dużej firmie to raz,ciężko pracuję by zapewnic byt sobie i dziecku. Sama wychowuje dziecko bo mój były nawet syna w chorobie nie odwiedzi, z resztą jego rodzina jakoś też nie chce utrzymywac kontaktów z moim dzieckiem. Dlatego chce wynagrodzic synowi brak ojca jak tylko mogę.

Gość ależ Sławku, ktoś już na to
wpadł i uraczył nasze dzieci becikowym - potrzebujesz czy niepotrzebujesz, dostajesz becikowe. Komu się podoba to rozwiązanie to ok, ale jeśli to samo miałoby dotyczyć absolutnie wszystkich zasiłków, no to śmiech na sali. Jak dla mnie ok: zasiłek jednorazowy dla każdego, albo raz na 5 lat. Jesteś w ciężkiej sytuacji masz prawo do pomocy. Czy wykorzystasz tę pomoc do poprawy swojej sytuacji czy na DVD - twoja sprawa.

Gość kkssjjreuhf
marikanka z tego co piszesz wychodzi ze masz miesiecznie 8450 zł wiec po co Ci jeszcze marne 100 zł rodzinnego?bo wiecej nie dostaniesz na dziecko. to az tak bardzo pomoze Ci w jego utrzymaniu?