Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rocznej nadusis

karmienie piersia roczniaka

Polecane posty

powinnam dawac piers kiedy chce czy wyznaczac mu pory karmienia? ile wasze roczniaki dziennie dostaja piers i mniej wiecej ile jedza?

Gość khjhsvf
moj ma prawie 19 miesiecy i jeszcze daje na zadanie, je duzo inncyh rzeczy, mam zamiar karmic do 2 lat nie przeszkadza mi to nie przejmuje sie moimi piersiami i opiniami innych to moje dziecko i moje piersi

Gość to powinno być karalne
:o i obrzydliwe karmienie takiego dużego dziecka , jesteś pedofilką??

wiesz ja mam blixniaczki , wiec podwojnie ale ciekawilo mnie czy na zadanie karmic, czy wydzielic godziny i czas, a ile razy dziennie dostaje piers? no i ile trwa ssanie

dwa lata to troche dlugo ale to kazdej mamy sprawa, ja mam zmiar do 1,5 toku tak okolo

Gość do 6 miesiaca
maks chce karmic... nie ma sznas zebym potem karmila. przeciez takie duze dziecko, ktore moze juz przyjmowac tez inne posilki to az niesmaczne widziec z cycem mamy. poza tym mleko nie ma juz takiego duzego wplywu na dziecko po tym 6 mc.

Gość błekit nieba
ile sie karmi i jak często podawać to chyba zależy od dziecka? ja wyznaje zasadę - na żądanie! czyli daje jeść kiedy chce i ciągnie ile chce. nie wyliczam mu. tak jak ja raz mam większy apetyt raz mniejszy, raz jestem glodna o 8 a raz o10. dziecko tak samo:)

Gość khjhsvf
pije mleko rano, idzie do żłobka, około 16 jak go odbieram i do snu około 19 nic w tym obrzydliwego, obrzydliwe sa matki ktore tak sadza ale najczesciej pisza te co karmic nie moga

Może dlatego ze twoje dziecko jest starsza o 7 miesiecy, moje blizniaczki domagaja sie ciagle piersi dlatego pytalam jak czesto, koło 6 rano, potem kolo 10, po obiadku kolo 13-14, po poludniu koło 18 i w nocy niestety 3-4 razy

Gość khjhsvf
mamo rocznej nadusi podawaj im syta kolacje, ja daje mojemu małemu owsiankę z miodem i orzechami, kaszke manne z owocami czy z kakao, ciemne pieczywo z wedlina czy serkiem i spi mi cala noc, owszem jak jest chory to pije kilka razy nawet w nocy ale nie widze w tym nic zlego bo normalnie przesypia mi cale noce od 19 do 5-6 rano

Gość blekit nieba
A ja rozumiem autorke, bo moje jak jest zdrowe, to srednio co 4 godz ssie mleczko. ma już 13 miesięcy. Mogłabym mu dac pożywną kolację, ale problem w tym, że on nic nie chce jeść - może zje pół serka homogenizowanego, z kilka łyżeczek kaszki jak ma ochotę pieczywa ani mięska nie lubi - pluje, jakies 50 ml. zubki - to jego porcja. Chciałabym go odstawic, bo myśle o zajściu w drugą ciąże - ale jak! odkąd zczęlam w ubiegłym tyg podawać mu mleko modyfikowane (wypił całe 10 ml- szał) to w ogóle już nic oprócz mleczka mojego nie jje. nie wiem - jasnowidz jaki czy co?????? Wiadomo, że czym starsze to więcej i częściej ciągnie cyca, bo ma większe potrzeby. Aha i w moim przypadku nie chodzi o przytulanie, czy bliskość matki, bo praktycznie ze mną śpi, rzadko idzie do swojego łózeczka. chyba rośnie mi niejadek:((

Gość a psik******
no własnie i macie potem efekty swojego karmienia piersią do 2 roku zycia, tylko stres dla dziecka bo trzeba się rozstać z cyckiem a drugi stres dla Was bo dziecko nie chce nic innego jeść. Bezsensu mleko matki ma najlepsze własciwości do 6 miesiąca potem to i tak bezsensu.

karmiłam 2 lata i 18 dni:) do 1,5 roku na żądanie, później tylko wieczorem. Jak skończył 2 lata, wytłumaczyłam, że jest duzy, że tylko małe dzieci jedzą z cycuszka, a duże juz nie i pewnego dnia sam powiedział, że to dla dzidzi. Bez stresów. Gorzej jest z nocnikiem - tu mówi, że jest dzidzia i że robi w pieluchę.

Gość blekit nieba
paula01 - słodki ten Twój maluszek!!! rozbawiłaś mnie tym, że jak nocnik - to jest dzidzią i już:))

Gość blekit nieba
słuchajcie a jak karmie piersią, to w ogóle mam szanse zajśc w ciąże, bo gin kazała najpierw odstawić małego. wiec nie wiem:(

Gość blekit nieba
wróciła mi już rok temu i ..nic :(

Gość blekit nieba
no właśnie nie wiem, gin powiedziała, że jak chce drugie to kategorycznie musze przestać karmić. Jak zaczęłam po mału odstawiać to mój mały chyba wyczuł, bo nie jje juz wiecej nic i bessa