Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiunia55

Swędzenie

Polecane posty

Gość Kasiunia55

Od około miesiąca potykam się z pewnym problemem. W okolicach pochwy odczuwam swędzenie. Boję się że to grzybica. Ale moje objawy to zaczerwienienie kiedy mocno drapię. Ogólnie kiedy nie drapię nie ma nic. (Kiedy mam czerwone smaruję kremem Bambino i jest dobrze) Nie swędzi zawsze, tylko wtedy kiedy zacznę drapać. Czy to grzybica czy uczulenie lub alergia na coś? Np. rumiankowy papier toaletowy? Nie chcę iść do doktora bo mam 13 lat.. Proszę o rozważną i normalną odpowiedź.

Gość Kasiunia55
Nie miałam w owym czasie żadnych nowych.

Gość spróbuj . . .
wyparzyć owo miejsce maksymalnie gorącym prysznicem ( takim by nie poparzyć skóry} zaraz po tym schłodzić zimną wodą, wytrzeć do sucha ręcznikiem , przetrzeć spirytusem salicylowym i posmarować maścią z wit. A. Jak masz gdzie to korzystaj z sauny suchej i po saunie rób jak po gorącym pryszsnicu. Musisz zmusić układ immunologiczny do pracy, innej rady nie ma.. Poza tym masz tu kilka ważnych linków do realizacji: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263