Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomoc dla siebie

Czy po slubie zmienic moje polskie imie na wersje angielska

Polecane posty

Gość Pomoc dla siebie

Moj narzeczony nalega i zaraz po slubie cywilnym, chce bym podala do marriage license moje imie po angielsku :(.

Gość Pomoc dla siebie
Chodzi o to, ze moj narzeczony urodzil sie za granica (rodzice polacy) i poniewaz malo mowi po polsku, nigdy nie byl w Polsce to chce, zeby jego zona miala angielskie imie :(. Nie podam mojego imienia ale dam przyklad, np: Imie Kasia na Kate :(. Na moje pytanie, dlaczego? odpowiada, ze to dla niego wazne :(

Gość a tam, nie chce mi się nicka
Wstydzi się żony z polskim imieniem ??? A to snob cholerny :o W dupe go kopnij i to mocno, żeby się otrząsnął !!!

Gość marriage license
a jakie ma nazwisko?

Gość marriage license
gdybyś się nazywała Anna, nie byłoby problemu albo Bożena, tego się nie zanglicyzować

Gość Pomoc dla siebie
ale my nie mieszkamy w Polsce :( Slub bierzemy w LV a tam z tego co mi wiadomo, nie trzeba zadnych papierow, typu paszport. Zreszta tutaj wszyscy do mnie mowia w angielskiej formie. Tylko tak troche glupio bo ja jestem polka mimo, ze bede miala obywatelsto innego panstwa

Gość jhvhgfchfjknmjk
coz facet wstydzi sie zony polki, wspolczuje ci takiego meza

Gość Pomoc dla siebie
LV= Las Vegas Nie wiem czy sie wstydzi bo przeciez on tez jest polskiego pochodzenia :(

Gość maja89999
ja bym zmienila;) chodzby dla samego faktu ze nie mieszkacie w polsce, i i tak wszyscy do ciebei zwracaja sie w angielskiej formie

Gość crunchips;p
Chyba Las Vegas hehhehehhehe

Gość sie usmialam heh
ten sam temat 2 razy? odpisalam CI ze normalnie zmien w pl urzedzie ale chyba nie czytalas co?

Gość właśnie...
np. na Litwie nie można nazywać się Marzena tylko Mażena (z z haczykiem)

Gość Pomoc dla siebie
No dobrze a wiec mam na imie Emilia a mam byc Emily :( Przepraszam za moj 2 temat :( Tak wiec zmienic czy nie?

rozumiem jak by sie nazywala Katarzyna, bo ze im sie zle pisze czy wymawia ale Emilia na Emily??? czys ty na glowe upadla??

Gość właśnie...
Emilia to nie tylko polskie imię, podobnie jest po hiszpańsku, włosku i cholera wie w ilu jeszcze językach

Gość maja89999
szczerze mowiac emily mi sie duzo bardziej podoba!:) mam ciotke w stanach polke, jak miala 20 lat to tam wyjechala teraz ma 45, i w dokumentach jest jako emily! :) wiec ja bym zmienila:)

Gość A tak w ogóle
To fajnie rokuje na przyszłość, że two mąż każe ci zmieniać imię, mam nadzieję, że jak się okaże gejem to nie każe zmieniać ci płci

Gość Pomoc dla siebie
A tak w ogóle - dobre :D poprawilas mi humor :D Gejem napewno nie jest ;)

zmien,ja tez mieszkam zagranica i mam problem z moim imieniem,to znaczy nie ja tylko ludzie angielskojezyczni.tyle za ja nie mam angielskiego odpowiednika imienia,tak samo jest z moim mezem,tez mu przekrecaja wciaz imie i tez nie ma angielskiego odpowiednika.ale jak ty masz to to zrob,bo i tak z czasem zaczniesz wszystkim sie przedstawiac w wersji ang.jak zaczna ci przekrecac polska wersje,to sama to wprowadzisz w zycie,bo bedzie cie poprostu wkurzac wieczne poprawiane kogos.

Gość sie usmialam heh
ok zmieniasz najpierw w polskim urzedzie kierownik urzedu stanu cywilnego takie rzeczy robi imie mozna zmienic a jak tylko zmiana pisowni to bez rzadnych uzasadnien ja tak zrobilam wyszlam za maz,zmieniajac dowod i paszport ze wzgledu na zmiane nazwiska zmienilam pisownie imieni moj maz tego nie zrobil tylko podawal za granica zagranicznie brzmiace imie , nie snilismy wtedy nawet ze za kilka lat zamieszkamy w pl , urodzilo sie dziecko,i mamy balagan w papierach do dzis bo imie taty sie nie zgadza zaczynajac od aktu urodzenia dziecka,wiec polecam normalnie droga urzedowa i zero problemow w przyszlosci masz, a za granica tez w urzedach nigdy im sie nie bedzie zgadzac twoje imie bo bedziesz miala rozne w roznych papierach jak tego nie zmienisz ;)

po co zmieniac w polskim urzedzie,jak i tak bedziesz miec podwojne obywatelstw? do polski i tak lecisz na polskim paszporcie,a wracasz na zielonej karcie,a jak juz bedziesz miec obywatelstw amer.to na amerykanskim paszporcie powrot,wiec ,po cholere sie bawic w zmiane nazwiska w polsce

Gość sie usmialam heh
nie irytuj sie mialo byc imienia wiec zjadlam A

Gość Pomoc dla siebie
sie usmialam heh o kurka teraz czytam na necie o papierach odnosnie slubu cywilnego w USA i jest potrzebny paszport i akt urodzenie :) yupiiiiiiii tak wiec problem z glowy, b o w paszporcie mam wiadomo imie emilia :D Moge zmienic dopira jak bede startowac na obywatelstwo;) ale to dopiro za 3 lata :D