Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wtk

spuchniete kostki

Polecane posty

cześć dziewczyny, czy możecie doradzić jakas masc na spuchniete nogi który można stosować w 9 miesiącu ciąży? Dodam że od trzech dni non stóp mam je tak spuchniete tak że kostek nie widać :(

Gość kijevna
tak późno to nie wiem czy jakiekolwiek maści pomogą - poród na to pomoże na pewno:)

pewnie tak :) i czekam na niego ale skórę mam tak napięta że aż pieczę momentami :(

Ja jestem w ósmym miesiącu i zaczął mnie ten problem nękać codziennie . Normalnie wyglądające kostki mam tylko z rana a potem jak tylko wstanę na nogi to zaczyna się , strasznie to uciążliwe i nic nie pomaga. Podobno niektórym pomaga ruch , picie dużych ilości wody i trzymanie nóg wyżej od reszty ciała (ciekawe jak długo w ciągu dnia tak można;D) Myślę że faktycznie to urok końcówki ciąży gdyż woda zbiera się w organiźmie a jak wiadomo z nóg ma dłuższą drogę by kążyć po organiźmie więc póki ciśnienie tętnicze jest w normie to samą opuchliznę trzeba jakoś "polubić" :/. Ja mam chłodzący żel do nóg ale też nie pomaga.

kurcze po nocy też nie zeszło :( okropne to jest, ruchu to akurat mam sporo, raczej nie jestem kanapowa ciężarówka ;)