Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowany9756

Potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość zdezorientowany9756

Witam, ostatni raz kochałem się z moją dziewczyną na początku sierpnia, czyli teraz byłaby w na początku 5 miesiąca (17 tydzień). Używaliśmy prezerwatyw, robiliśmy to tylko dwa razy dzień po dniu od tamtego czasu nic. Dwa testy negatywne, jeden robiony po miesiącu od stosunku, drugi jakoś ostatnio. Okresy dostała, ale mówi, że raz tylko plamienie, a reszta normalnie. Tylko, że teraz strasznie panikuje, bo mówi, że jakby czuła tam ruchy, jakby się brzuch podnosił. Jest szczupła, na podbrzuszu ma fałdkę, czy możliwe, że jest w ciąży? NIe zauważyłem, żeby urósł jej brzuch, a to już przecież byłby 17 tydzien. Ponadto była na normalnym badaniu u ginekologa (nic lekarzowi nie mowila o potencjalnej ciąży) po 6 tyg od stosunku i nic nie wykrył. Czekam na pomoc, dziekuje z góry.

Gość zgłupiałes???
Oczywicie, ze laska nie jest w ciązy!!!! A ruchy to najprawdopodobniej perystaltyczne sa (czyli ruchy jelit). fałda na brzuchy to inaczej oponka tłuszczowa, a nie zwiastun ciązy!!! Do nauki dzieci, a nie o bzdury pytacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zdezorientowany9756
Przepraszam, wiem to pewnie naprawdę głupie. Akurat mi brak nauki nie grozi, ale dziękuje za radę :)

Gość szczęsliwy przypadek?
No to jak ci nie grozi to się jeszcze w tym temacie dokształć. Bo wiedza wam obojgu szwankuje;-)

Gość zdezorientowany9756
Znam objawy, przebieg itd... Zdaje rozszerzoną maturę z biologii, tyle, że nie wiem czy jest jakieś prawdopodobieństwo, że mimo tego wszystkiego(testy itd) mogę za parę miesięcy chodzić na spacery już nie tylko z moją dziewczyną.

Gość zgłupiałeś?????
jak się tak strasznie martwicie, to wyślij laskę na badanie krwi, a tam wskaźnik beta hcg rozwieje wasze wątpliwosci... :D jednak prawdopodobieństwo tego, że laska nosi pod sercem dziecko jest praktycznie równe zeru...

Gość zdezorientowany9756
Dziękuje za pomoc, uspokoiłaś mnie :)