Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mar2tuszka

DOmowy sposób wybielania, soda oczyszczona, czy to okej?

Polecane posty

Gość Mar2tuszka

Cześć, mama mi mówila, żeby do pasty do zębów dodać sody, ale ja nie wiem, czy to nie będzie szkodliwe. Co sądzicie?

Gość jusia_18
mnie by mama chyba zabiła gdybym tak zrobiła, a na pewno nie mówiła żeby tak robić. Kiedycś próbowałam ale nic nie dawało. kup sobie w aatece paste wybielająca

Gość iujk
moja mama tez myje sodką.. ,to raz ,dwa razy na miesiąc na paste bo sie szkliwo niszczy..

Gość asfg
a co myślicie że jest w pastach wybielających? Właśnie soda.

Gość fvgbhnjklfgdstgr
na pytanie o pasty wybielające moja dentystka tylko się uśmiechnęła i powiedziała że nie zaszkodzą

Gość Mar2tuszka
A to jej ejszcze masz tak w ogóle? ;) Skoro Twoja dentystka tylko się usmiecha na wieść o pastach wybielających i mówi, że nie zaszkodzą, to chyba nawet przebarwienia nie zarysują:) Komercha i tyle. Trzeba pomyślec wiec o wybieleniu u stomatologa.

A ja myję mieszanką sody i soli w stosunku 1:1, i namawiam córkę. Ale ona woli pastę, bo szybciej.

Gość Mar2tuszka
Oj, ale szybciej oznacza chyba z gorszym skutkiem dla zebów i szkliwa. Przecież to bez sensu, takie uszkodzenia powodują klopoty w późniejszym czasie, nie od razu. Z tego co mi wiadomo, żrące wlaściwości sody bardzo źle wplywają na plomby. Nie sądzisz, że cząsteczki soli i soda, które mogą dostać się pod dziąslo spowodują okropne spustoszenie w przypadku najmniejszego podrażnienia?

Gość kizjamizjia
sok z cytryny

Gość Kamilkazsynkiem
Moja znajoma wybielala zęby w Centrum Stomatologicznym Zakopianka w Krakowie. Bardzo chwali sobie ten zabieg, a uśmiech ma faktycznie duuużo jaśniejszy. Wybieram się tam z synem, który ma niestety nierówne zęby, idziemy do ortodonty po aparacik:)

Gość szafkaw
Zakopianka i lekarze tego centrum uratowali moją szczękę po wypadku, kiedy polamaly mi sie zeby z przodu, są wspaniali.

Gość filifion
gdzie w Krakowie jest ta Zakopianka, o ktorej piszecie?

Gość siweczniczka
Na Zakopiańskiej 62, tam gdzie jest centrum handlowe zakopianka, koło Cinema City