Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ireeenkaaa

kasza kuskus z czym???

Polecane posty

Gość ireeenkaaa

do czego najlepiej pasuje? nigdy nie jadłam a już trochę zyję na tym świecie :)

Gość do wszystkiego pasuje
zwłaszcza,, jak ci się nie chce bawić w gotowanie ryżu czy kaszy. U mnie obowiązkowo przynajmniej raz w tygodniu musi być. Ja używam do wszystkiego z sosem - czy mięso czy ryba, jak ma sos to kuskus pasuje. Czasami podaję sam kuskus wymieszany ze świeżymi ziołami (z jakimi to zależy do czego, ale najczęściej z natką lub kolendrą), a czasami robię taką sałatkę z pomidorami koktajlowymi, świeżym ziołem, zieloną fasolką szparagową.

Gość ireeenkaaa
a pasowałoby coś takiego tzn kasza kuskus, sos, mięso np mielone z buraczkami na ciepło?

Gość czarne legginsy
pasuje jak najbardziej :)

Gość nillkaa
Odkopuję temat, dzisiaj pierwszy raz kupiłam tę kaszę, nigdy wcześniej jej nie jadłam, przejrzałam co prawda trochę przepisów, ale albo potrzebne jest mięso (a nie chcę z mięsem) albo zbyt trudne są dla mnie (marna ze mnie kucharka...) i jedynie kasza z warzywami mnie zainteresowała. Może macie jakieś swoje sprawdzone i proste pomysły z kuskusem? Dziś na spróbowanie zrobiłam samej kaszy, ale taka sama to tak nie bardzo ;) w końcu dolałam mleka :)

Gość ale gapa
Mnie bardzo smakuje sałatka z kaszy kuskus(zalewam rosołkiem) z suszonymi pomidorami z serem feta(do dostania w sloiczku w Kauflandzie) do tego dużo ziół i odrobine oliwy z tych pomidorów.