Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mateoo91

swędzenie skóry

Polecane posty

witam. mam taki problem ze jak jade na rowerze i się troche rozgrzeje to czuje swędzenie skóry na plecach i troche na klacie tak jak by ktos wbijał we mnie igły...czym to jest spowodowane? zażywam witaminy i mi nerały a nic nie pomaga. proszę o porady.

Gość ja też tak miałam....
być może masz koszulkę syntetyczną z alergenami, być może na skórze siedzą jakieś drobnoustroje, które w warunkach odpowiedniej temperatury i wilgotności robią swoje. Rady: 1. zmień koszulkę na bawełnianą 2. na trening zakładaj świeżą, czyli po wypraniu, bieliznę 3. chodź do sauny suchej by wyparzyć ew. drobnoustroje na skórze 4. po saunie hartuj organizm zimną wodą 5. po każdym trningu rób prysznic hartujący 6, prawidłowo się odżywiaj Więcej wiadomości znajdziesz pod poniższymi linkami: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

a czy czasem nie pijesz alkoholu za często na przykład wieczorkiem piwo? słyszałam że jest to jeden z pierwszych objawów alkoholizmu, właśnie swędzenie. Jeżeli tak, to musisz zmniejszyć spożywanie alkoholu no i wzmocnić wątrobę. Polecam Liver Aid daje linka do strony: http://zapaleniawatroby.pl/watroba-kuracja/

Gość Do Mateo
a może Ty się miesiącami nie kąpiesz i warstwa brudu po następnym spoceniu się zaczyna działać jak kwas solny, powodując swędzenie i kłucie? Chłopie, najlepszym/najtańszym lekarstwem na zdrowie i urodę jest mydło szare.

nie pije alkoholu bo ćwicze na siłowni. a te 2 rzeczy są sobie obce. a poprzednika informuje że biore kąpiel każdego wieczoru (mam nadzieje że uspokoiłerm Cię)

Gość oj chłoptasiu
nie grzeszysz poczuciem humoru, pewnie przez sterydy, które bierzesz na siłowni. Musisz wiedzieć, że powodują zanik nie tylko jąder ale i mózgu. Wrzuć na luz, bo Cię nerwy zeżrą.