Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dawia.21.

wychodzę z założenia, że nie mam po co kupować ubrań skoro jestem gruba

Polecane posty

Gość Dawia.21.

przytyłam 1,5 roku temu z 50kg na 60 przy wzroście 160cm. Stwierdziłam, że po co w takim razie o siebie dbać, kupować ciuchy, jakieś balsamy do ciała itp. skoro i tak będę obleśnie wyglądała, nieważne co zrobię. Postanowiłam, że dopóki nie schudnę, nie kupię nowego ciucha, o ciało dbam sporadycznie coraz bardziej mnie to męczy, nie mogę schudnąć, brak mi silnej woli, motywacji..wyglądam dużo gorzej niż moje przyjaciółki, znajome.. uważacie, że gruba osoba może ładnie wyglądać?

Przecież to nie jest jakaś wielka nadwaga! Na pewno nie wyglądasz tak źle jak Ci się wydaje i to, że o siebie nie dbasz tylko pogarsza Twoje samopoczucie. W ogóle moim zdaniem beznadzjna taktyka. :O

Gość Dawia.21.
uważam, że rzeczy na mnie źle leżą, źle się czuje w sklepie prosząc o rozmiar L zamiast S lub M jak kiedyś. A jak w dodatku nie mogę wejść w tą L-kę to już w ogóle mam doła do końca tygodnia..po co kupować ciuchy jak i tak będę obleśnie wyglądać.. postanowiłam dzisiaj znowu zacząć dietę..ciekaw ile wytrzymam..

Dobra, nie musisz kupować nowych ciuchów. To w sumie trochę bez sensu skoro masz zamiar schudnąć ;) Ale...nie powinnaś się zaniedbywać przy okazji, bo to Ci nie pomoże schudnać. Musisz właśnie zacząć dbać o siebie bardziej niż wcześniej, skupic się na tym. Dobrze się odżywiać, ćwiczyć, masować itd;) Powodzenia:)

Gość Dawia.21.
nie polubię zakupów dopóki nie schudnę..nie będę całe życie tłusta..nie ma mowy..

Gość radzibabahej
dobra rada: zastanow sie co zrobilas ze przytylas i to zlikwiduj, bo jesli przez wiele lat utrzymywalas stala wage, musialas zmienic cos, ze nagle ciebie przybylo. jedz mniej choc na cwiczenia np dwa razy w tygodniu i cierpliwie czekaj. Najgorsze sa diety bo po nich caly organizm jest rozregulowany i kazdy powrot do normalnego jedzenia oznacza tycie. Gdy sie zdecydujesz jesc normalnie wpierw przytyjesz ale pozniej twoj organizm nie bedzie gromadzil wszystkiego myslac ze wkrotce beda gorsze czasy i bedzie "glody" i wtedy znowu powrocisz do formy:]

Gość klpokpo
Bardzo zle robisz. Ja w ten sposob przechodzilam przez wiele lat jak rumun, bo odkladalam kupno ciuchow na 'po schudnieciu', a ze zawsze jak bylam bliska celu, to z powrotem tylam, to efekt byl taki, ze ciagle chodzila w starych ciuchach:O Czesto widze bardzo zadbane kobiety z nadwaga i wzbudzaja one u mnie pozytywne odczucia, za to zaniedbane grubaski negatywne.

Pulchna kobieta może być przepiękna. Wystarczy, że będzie zadbana. Możesz używać kremów ujędrniających, dadzą Ci większą motywację do dbania o siebie, bo szybko widać efekty. Poza tym to bardzo imponuące gdy kobieta mimo zbyt dużej wagi ma w sobie seksapil i lubi siebie.

Gość Dawia.21.
1,5 roku temu wyprowadziłam się z domu na studia, przestałam prowadzić regularny tryb życia, jeść normalne rzeczy i się ruszać. Ostatnio stwierdziłam, że właściwie jem 2-3 potrawy na zmianę i nic innego mi już nie smakuje dlatego nie umiem wytrzymać na diecie

Gość Dawia.21.
up