Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miumiu_

Mongolia, Kazachstan, stepy - znacie filmy w tych klimatach?

Polecane posty

Książki też zresztą mogą być :-) Chodzi mi o coś ukazującego życie na stepie, zwyczaje mongolskich ludów dawniej i dziś. Oglądałam Urge, Nomada, Jeńca Kaukazu, Mongoła i jakąś jeszcze inną wersję biografii Czingis Chana. Ostrzę zęby na Mongolski Ping Pong, ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Może jakiś dobry film dokumentalny? Jeśli ktoś coś wie to pomóżcie proszę, bo strasznie mnie wzięło na tę tematykę. Wiem, że stepy to nie jest szczególnie popularny temat, ale może jednak ktoś coś skojarzy.

Ślicznotko, dziękuję Ci bardzo, szczególnie że właśnie grają to w kinach. Przy okazji przypomniało mi się, że z niecierpliwością czekam też na polski film "Stepy", ale póki co pokazują go wszędzie, tylko nie w Polsce :-(

Gość najlpeiej am pojedz
nie jest to trudne, najpierw koleja transyberyjka, tam wiza. noclehi tanie- hostel ok 3 dol, a mozna u kogos w jurcie, Mongolowie sa gościnni. Obiad 2 dolary. Autobusy bardzo tanie,

Gość kuzynka kuzynki
Bolesław Uryn - książka. Tytułu nie pamiętam, ale na pewno zaczyna się "Mongolia ...". Relacja z podróży, ciekawie napisana.

Och, ja chcę tam pojechać i na pewno pojadę, może już w przyszłym roku, ale dopiero załapałam tę fazę i musi dojrzeć. Do tej pory skupiałam się na Samach, również fantastyczny lud, i stąd północną Skandynawię tez mam zamiar zwiedzić :-) A Ty byłeś/aś tam może? Podzielisz się szerzej wrażeniami? A Bolesław Uryn to w ogóle jak widzę bardzo ciekawa osobistość, przy okazji książek trafiłam też na jego stronę z fantastycznymi zdjęciami - http://www.uryn.cso.pl/ . Myślę, że ta zima upłynie mi pod znakiem Mongolii i ludów syberyjskich. Śliczne dzięki za podpowiedzi i czekam na więcej!

Gość uwazam, ze
kliksssssss rzuc okiem na mape lepiej

Gość Film Tulpan