Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daria A

Bóle brzucha i kręgosłupa w 38 tygodniu ciąży z pessarem...

Polecane posty

Od tygodnia lub dwóch odczuwam rano bóle w dole brzucha. Przedwczoraj bóle były regularne przez 1,5 godziny, wczoraj wieczorem odczuwalne przez 2,5 godziny. Dziś odczuwam ból brzucha i kręgosłupa od rana. Przed chwilą miałam biegunkę (to trochę krępujące...). Od kilku tygodni mam też sporą wydzielinę zielonkawobiałego śluzu, w ostatnich dniach zaczął też brzydko pachnieć... Poza tym mam okropne obrzęki i od dwóch tygodni niewielkie nadciśnienie. Właśnie kończy mi się 38 tydzień ciąży. Wciąż mam pessar włożony na początku 7 miesiąca ciąży (zagrożenie przedwczesnym porodem: rozwarcie na 2 palce, miękka i krótka szyjka). Od kilku tygodni oczuwam obecność krążka przy każdym wstawaniu, czy gdy dłużej chodzę. Wcześniej mi nie przeszkadzał. Właściwie wogóle go nie czułam... Czy coś zagraża dziecku? Czy lekarz nie powinien wyjąć już krążek? Obawiam się, że może się stać coś złego.

po pierwsze większość tych pytań do lekarza bóle brzucha i kręgosłupa też mam już od 31tc, ale nieregularne nadciśnienie leczysz? Wiesz, że może ono zagrażać dziecku? zielonkawy śluz konsultowałaś z lekarzem? Może to być stan zapalny lub w gorszym wypadku zielony czop, co źle wróży

Słyszałam, że pessar ściągają już od 36 tygodnia ciąży. Mój gin którego widziałam 3 tygodnie temu twierdzi, że nie jest to konieczne i lepiej zostawić do 39 tygodnia...

3tygodnie temu byłaś ostatnio? A lekarz wie o zatruciu ciążowym? Przypisał jakieś leki? I o upławach?

Od początku ciązy biorę ampułkostrzykawki Clexane w brzuch i Acard (zespół antyfosfolipidowy-miałam wcześniej 2 poronienia) i podobno obrzęki, zatrzymywanie wody to normalne przy tym leku. Jednak nadciśnienie już chyba nie pasuje do objawów. Poza tym do tej pory biorę Duphaston i Luteinę na podtrzymanie ciąży - co właściwie też wydaje mi się za długo.. w końcu to koniec 38 tygodnia ciąży. Nie chcę panikować, po prostu trochę się niepokoje tymi wszystkimi objawami totalnie z kosmosu...

Gość miskatyska
Ja bym wieczorem podjechała na IZBE PRZYJEC...niech zobacza co sie dzieje ......

Dziś dyżur w szpitalu ma mój lekarz. Nie chcę, żeby uznał mnie za histeryczkę... Zaczekam do jutra. Zobacze jak rozwinie się sprawa dzięki dziewczyny. Mam nadzieję, że moja Kruszynka czuje się dobrze i wszystko jest ok. Narazie

Gość miskatyska
DARIA.,.....ale helloł kobieto....dla Ciebie dziecko powinno byc wazne a nie to co gin pomyśli.....zle sie czujesz i masz skurcze....

Masz rację, zadzwoniłam i umówiłam się z nim na jutro. Mam nadzieję, że wszystko jest ok i już za 2 tygodnie zobaczę moje małe cudo. Dzięki dziewczyny! A jak tam Wasze maleństwa??

Gość zuzia_38
jestem 27 tygodniu ciazy od miesiaca mam załozony pesarr nie czesto ale odczuwam bole brzucha moj lekarz mowi ze to normalne bo dziecko napiera a pessar zatrzymuje rozwarcie . Czy to nie zagraza mojej ciazy moze ktos mi podpowie co robic aby bylo dobrze dzieki za odp.....

Gość Agnieszka20347
Ja w ciąży stosowałam Konopna maść uniwersalna pomoże nam przy wielu schorzeniach. Od bóli kręgosłupa, głowy, mięśni i stawów po zapalenie błony śluzowej nosa, jest również dobra na suchość skóry i gojenia ran. Zawarty w maści ekstrakt konopny działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. W czasie ciąży zmienia się gospodarka hormonalna miałam straszne problemy skórne i ta maść również pomogła także polecam !! kupiłam na konopiafarmacja.pl . Jak już urodziłam razem z szynkiem używaliśmy maści konopnej baby - przydała się na odparzenia potówki i ukąszenia komarów , pomogła też moim brodawką w początkowych fazach karmienia działa uśmierzająco goiła małe ranki . A i w czasie laktacji warto jeść konopne nasionka są pyszne mają dużo wartości odżywczych , dużo białka wpływają pozytywnie na zwiększenie laktacji jestem tymi produktami zachwycona są 100% organiczne i bezpieczne nawet dla małych dzieci ....... mydełko też jest fajne :)

Gość Agnieszka1234561
www.konopiafarmacja.pl