Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aishaaa71263

problem z szyjka:/

Polecane posty

Gość aishaaa71263

Przy ostatniej wizycie mialam zamknieta szyjke , jestem w 33tyg ciąży. Czy sama moge rozpoznac jak sie zacznie szyjka skracac lub rozwierac?? czy towarzysza temu objawy jakies?? uplawy czy bole??

Gość aishaaa71263
pomozcie:(

najczęściej skracanie szyjki nie boli- sama trafiłam z tym problemem do szpitala i większość dziewczyn nic nie czuło. Ja miałam bóle jak na @ ale bardzo mocne

mi zadne bole nie towarzyszyly bedac w 33 tygodniu ciazy na wizycie dowiedzialam sie ze mam szyjke zamknieta, dluga itp 2 tygodnie pozniej mialam juz szyjke skrocona tak bardzo ze lekarz nie mogl jej "zlapac" i rozwarcie na prawie 3 cm urodzilam 2 tyg pozniej ani skracania szyjki ani rozwarcia nie czulam

Gość izia87
mi sie szyjka dopiera zaczeła skracać w 39tc teraz jest poczatek 41 i w tamtym tygodniu nie miałam jeszcze rozzwarcia to dobrze ze masz długą chyba ze wolisz w czesniej urodzić ale to by było nie dobre dla dzidzi,wiec czekaj na odpowiedni moment,tak moze kolo 37tc może ci sie zaczac skracać najpierw to niech ci sie bobas ustawi główka w dół bo to jest ważne:)

Gość mama 3 miesiecznej natusi
czasami sa brazowe upławy i skurcze

Mnie się szyjka zaczęła skracać w 27 tygodniu ciąży :o Oczywiście nic nie czułam, a wyszło to w trakcie kolejnej wizyty u gina. Zaleciła tylko leżeć, nie dźwigać i ogólnie nic innego nie robić oprócz pójścia do toalety. Później jakoś wszystko się unormowało. Na szczęście nie musiałam leżeć w szpitalu.

Mi zaczeła sie skracać w 26 tyg brałam fenoterol+isoptin i leżenie...(miałam wtedy szyjke na 1,5cm) w 34 tyg trafiłam do szpitala ze skurczami i wtedy cały czas kroplówki urodziłam w 36 tyg. Także czasami nie ma objawów, ale twardnienie brzucha i skurcze to jest sygnał że trzeba reagować