Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to wypada

Czy wypada iść zapytac o pracę gdy nie ma oferty?

Polecane posty

Gość czy to wypada

JW?

Gość pshestan sheh opyerjehlach
tak

Gość czy to wypada
to jutro pójde popytac... mam takiego dola ze masakra:/

to idz,wkoncu nie masz juz nic do stracenia.

Gość Też się nad tym zastanawiałam
Do kogo najlepiej udać się z CV w takiej sytuacji? O kogo pytać? Co mówić?

Gość samica jelenia....
przeciez nikt jej tam nie wpusci

wez do biura z powazna mina i odwaznym krokiem ( przestepujac krok prawa noga). podejdz do najblizesz pani i bez usmiechu , nawet nie patrzac na ta pania, powiedz jej : prosze poinformwoac szefa ,ze pani X przyszla. jestem z nim umowiona''. wtedy ta babka poelci szybciutk odo szefa,zadyszana powie mu @ze pani X przyszla! szef zaintrygowany,kimze jest ta pani X, szybko niczym pasikonik podbiegnie do ciebie i zapyta w czym moze pomoc. ty mu wtedy oficjlanie wreczysz Cv i pwioeuidz mu ,zeby do ciebie zadzwonil ''kiedy bedzie potrzebowac,kogos ktop nie wpuscilby byle kogo do biura i pozwolil rozmwiac z nim bez wczesniejszej wizyty= i wtedy wymownie spojrz na ta babke. odwroc sie na piecie w prawa strone i odejdz. jezeli zostanie ci jeszcze troche odwagi to przy drzwaich oborc glowe o 35 stopni i lekko sie usmeichnij patrzac swojemu przyszlemu szefowi w oczy. otworz drzwi szybki ,ale jednoczesnie spokojnym i opanowym ruchem,wyjdz i zamknij drzwi .

sorry- literowka- wejdz do biura z powazna mina i odwaznym krokiem ( przestepujac PROG prawa noga).

aha,ni o jeszcze wazne- zamknij drzwi BEZ trzaskania, pewnym siebie ruchem

Gość czasem ciezko jest znalezc mil
oczywiscie, ze tak...ja tak 2 razy znalazlam prace. Jeden raz poszlam zlozyc podanie, a okazalo sie od razu, ze suzkaja pracownikow na stanowisko, ktore mnie interesowalo ale nie umiescili jeszcze nigdzie ogloszenia. Zostalam od razu rpzyjeta. Innym razem tez sie bylam pytac o prace, zostawilam swoje namiary, a po tygodniu otrzymalam tel ze mam rpzyjsc na rozmowe :) Czasem jest tak, ze firmy daja ogoszenie do up a tak naprawde juz maja kogos "wyszukanego" na dane stanowisko, ta osoba sie rejestruje a oni ja zatrudniaja i przy okazji dostaja dofinanowanie na sprzet itp

a i jeszcze zeby lepeij sie zaprezentowac to wsadz swoje Cv w przezroczysta koszulke.

no tak ,moze byc tak ,ze trafisz najaksa cieta suke. ale i na tqka mam sposob jezeli babka NIE bedzie chciala cie wpuscic to wtedy spojrz na okno i zawolaj w zdzwiniu: O! Papiez! Ona wtedy na bank spojrzy w okno a ty migem pobiegnij do biura szefa ( jak nie wiesz gdzie ejst biuro to pobiegnij do toalety i potem juz mzoesz pomyslec co i jak ,albo p op rpstu wbiegnij do pwierszego lepszego pokoju ,ktory jest za drzwiami)

Gość samica jelenia....
:D

Gość samica jelenia....
no, tylko gorzej jak sytuacja ma miejsce na recepcji, gdzie stoi pan z solidsecurity albo innego kapo

jak soti security to mu wtedy szybko pokaz tzytzyki , on bedzie w taki mszoku ze anwet nie zdazy zareagowac a ty juz bedziesz u szefuncia!!

no i ? wypelzlas wkoncu z domu?

Witam wszystkich chcę wyruszyć na poszukiwanie pracy ale nie mam pojęcia jak rozpocząć rozmowę z danym szefem czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć co i jak robić podczas takiej rozmowy, jak ją rozpocząć, gdy oczywiście nie ma nigdzie informacji że potrzebują pracownika