Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co macie?????? ??? ?????

jakie potrawy macie u siebie na Wigilii?

Polecane posty

tak sie zastanawiam bo zyjemy w roznych regionach Polski i chyba w kazdym regionie jest cos innego...chyba zreszta w kazdej rodzinie...a ja suzkam nowych inspiracji na wigilijna wieczerze wiec moze znajde ja w waszych opisach :)

Gość u mnieeeeeeeeeeeeeeee
Gorny slask pierogi z kapusta , pierogi z miesem barszcz czerwony i uszka , ziemniaki , karp, paluszki rybne , surowka , makowki , ciasto , kompot to wszystko i tak jeszcze sporo zostaje :D siemieniotki - juz nie robimy tak samo jak mocki (moczka ) bleee i chwala bogu :D

Gość u mnieeeeeeeeeeeeeeee
a u ciebie co gosci ? i jaki region ?

ja mam ponad 20 potraw barszcz z uszkami karp smażony ziemniaki, sos kasza gryczana fasola śledzie ,chyba ze 3 rodzaje fufu tzn łosoś z cebulką gołąbki z kaszą ryba po grecku ryba po meksykańsku kapusta z grzybami krokiety z kapusta i grzybami pierogi też z kausta i grzybem:) sałatki jarskie, ze 3 rodzaje kompot z suszonych owoców a na słodko kutia i makowinki, ciasto potem mięso jemy po pasterce

Gość płucka na kwaśno
:D

ja jestem z wielkopolski i mam Barszcz z uszkami kluski z makiem pierogi z grzybami i kapusta krokiety z grzybami i kapusta ziemniaki brukselka ryba po grecku ryba w zalewie octowej sledz w smietanie salatka sledziowa karp smazony kompot - ale taki normalny nie z suszu bo nikt go u nas nie lubi :) kapusta a grzybami

Gość płucka na kwaśno
byłem na śląsku strzeliłem muflona ale bedzie wyżer:classic_cool:

mam takie zboczenie ze podczas wigilii uwielbiam ziemniaki polewac ta smietana od sledzia i tak jesc hehe a po pasterce zawsze podjadam to co zostalo z wigilii :) szczegolnie brukselke i pierogi :)

Gość płucka na kwaśno
nalewe na suszu morelowym 70%

Gość love sensations
mieszkam we wroclawiu,u mnie jada sie barszcz z uszkami,kapuste z grochem,kutie,kasze jaglana ze sliwkami,karpia,kluski z makiem,pierogi z kapusta i grzybami,sledzia. pijemy kompot z suszu.

Gość płucka na kwaśno
dobrze ze nie z maku:D

Gość jedzenie GMO
jedzenie GMO