Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zobaczmy ile nas jesst

Kto bierze ślub a w ogóle nie chce mieć dzieci?

Polecane posty

Gość pepcioo
wiara wiarą, nawet człowiek wierzący może nie chcieć dzieci i to jest całkowicie normalne. Człowiek jest człowiekiem, ma swoje obawy, swoje myśli, sam najlepiej wie co czuje. Nie można się do niczego zmuszać.

Gość mnie zawsze zastanawia
czemu dzietni tak walcza czasem nawet wyzywaja bezdzietnych, chcac przekazac im swoje "racje". Dla mnie takie zachowanie znaczy tylko tyle - ze w ten sposob sami sobie bardziej wmawiaja ze ich model zycia jest najlepszy ;) Ja tam nikomu nie wypominam czy ma 1, 2 ,3 dzieci a moze cale przedszkole, to ich zycie, ale wszyscy dzietni zawsze ale to zawsze cos musza wtracic na temat tego ze nie mamy, nie chcemy a co gorsza nie lubimy dzieci. DLACZEGO? Moze w ten sposob czuja sie lepiej bo spelniaja "Boski" plan a nie tak jak my spedzamy czas na przyziemnych przyjemnosciach ;)

Gość luczija fiorella paloma
Jesteśmy z mężem po ślubie kilka lat i dzieci narazie nie mamy ale nie wykluczamy ich posiadania bo uważamy ze jest na to jeszcze czas. presja otoczenia w tym temacie jest ogromna wszyscy :rodzice, tesciowi,e dalsza rodzina ciągle dopytują kiedy postaramy się o potomstwo:/a my mamy jeszcze czas na dziecko.Nie uważam jednak za mądre narzucanie komuś swojego zdania każdy żyje tak jak chce ale zakładanie z góry ze nie bedzie się mieć dzieci też jest głupotą bo nie wiadomo co przyniesie życie...

Gość Kain i Abel
Kain i Abel urodzili sie juz po wygnaniu z Raju, Biblio-znawcy od siedmiu bolesci :P

z tego co mi się wydaje to jest temat dla osób które nie chcą miec dzieci więc państwo o innym zdaniu grzecznie pytajcie albo w ogóle sie nie udzielajcie

Gość hhhhh
Każdy ma prawo wybrać swoją drogę życiową i nikomu nic do tego. Ja np. nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie mieć dzieci. Byłaby to największa tragedia mojego życia. Nikt i nic nie mogłoby mnie skłonić dozrezygnowania z tej drogi. Respektuję więc odwrotną decyzję innych kobiet które wiedzą, że nie chcą mieć dzieci.

Gość dziecko to nie zabawka
nie każda ma w sobie to "coś" by być matką i to jest całkowicie normalne, tak samo jak nie każdy facet nadaje się na ojca. Nie wiem co w tym nienormalnego. Może zostawcie w spokoju wiarę. To, że ktoś jest wierzący a nie chce mieć dzieci z różnych przyczyn znaczy, że już ma nie by tym katolikiem? Zresztą wiara katolicka nie narzuca nikomu posiadania dziecka czy dzieci, jest tylko mowa czy po katolicku chce się wychować potomstwo jakim ich Bóg obdarzy. Obdarzy albo nie obdarzy. I tyle. Nie ma mowy - musisz mieć dzieci. Żadna z was takiego zdania nie znajdzie bo czegoś takiego nie ma. Czy uważacie, że nie posiadanie dzieci jest większym grzechem od tego, że ktoś te dzieci ma ale nie kochane i zwyczajnie męczą się wszyscy i rodzice i dzieci? pomyślcie trochę