Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dom opieki-dobre rozwiązanie!

Jak przekonać męża by oddał dziadka do domu opieki!!!

Polecane posty

Podłosc ludzka nie zna granic kanalio! zła kobieta z Ciebie. typowe suczysko... , czy przypadkiem nie jestes blisko spokrewniona z tymi zwyrodnialcami co urwali psu glowe ?

Gość gość
A czy ktoś zna jakiś dom opieki zaufany> ja nie mam wyjścia i muszę oddać dziadka

Gość gość
Wiem jak to jest i wiem takze, że to wcale nie jest łatwa decyzja. Pozostawienie osoby bliskiej pod opieką obcych osób, z dala od domu, ale czasem to jedyne wyjście. Nie zrozumie tego nikt, kto osobiście tego nie doświadczył, więc plucie jadem jest tu zupełnienie nie na miejscu. Jak chcesz łap kontakt: http://www.prywatnydomopieki.eu/ - tu jest moja babcia, warunki bardzo super, kwestia podjęcia decyzji

Gość gość
Autorko, napisz cos więcej dla naświetlenia opisywanej sytuacji: ile masz lat, czy macie dzieci, ile lat jesteście małżeństwem. Wiem, że starsi ludzie potrafią uprzykrzyć zycie...

Gość gość
To temat sprzed 4 lat.

Gość lexxi
kazdy najezdza na autorke i nie zastanowi sie, ze moze zycie z taka osoba jest faktycznie bardzo ciezkie....zyc z osoba, ktora jest rozkrzyczana, wulgarna i zlosliwa nie cholernie trudne i to pisze z autopsii.....pamietam, jako dziecko, ze moja babcia (mama taty) musiala u nas zamieszkac... babcia wyzywala mame od najgorszych za nic, bo miala zly humor....jak mama gotowala obiad a ta potrafila jej wsypac cala sol do zupy kiedy mojej mamy nie bylo w kuchni...potem krytykowala ja, kiedy rodzicow nie bylo w domu szperala im w szafach, opowiadala niestworzobe historie po rodzinie i sasiadach, ze mam ja glodzi i bije....bylo jeszcze multum akcji...dlaczego? nikt nie wie..mojababcia miala poprostu taki "zly"charakter...w koncu ojciec zagrozil, ze ja odda do domu opieki spolecznej, to sie troche uspokoila,ale nie na dlugo... babcia czy dziadek w domu, to nie zawsze sielankowy obrazem z reklam, gdzie dziadzius czy babcis czytaja ksiazke wnusi czy wnuczkowi...

Gość gość
dopoki nie przekonasz meza do swojego pomyslu to nic z tego nie bedzie. Poszukaj na spokojnie jakiegos domu opieki w waszej okolicy (moze http://www.zolpoddebami.pl/ ?), zeby miec argument, ze bedziecie dziadka czesto odwiedzac bo blisko, latwy dojazd itp

Gość gość
Może męża przekona argument który podziała na niego racjonalnie: dobra opieka, odpowiednie podejście, medyczne zaplecze, terapia zajęciowa...dom starców to wcale nie jest jakaś ostateczność,a często wielka pomoc osobom takim jak opisywany dziadek. ja moją Babcię oddałam do domu starców: www.prywatnydomopieki.eu

Gość gość
Przeciez jak ci dziadek tak bardzo przeszkadza to sie poprostu wyprowadz. Jego dom wiec s********j d*****.

Gość gość
Ja p*****le , mam nadzieje ze żaden z moich synów nie weźmie sobie za żonę takiej p***y .... Kurwa aż strach przed przyszłością JEGO DOM WIEC WON !

Gość gość
Solidny gwałt z pewnością doprowadzi dziadka do porządku i rozkoszy analnej, proszę spróbować, pozdrawiam

Gość gość
Jeśli dziadek jest bezzębny to świetnie nadaje się do seksu oralnego, może sam pracować na swoje utrzymanie, na pewno znajdą się amanci szukający kogoś kto jest jedną nogą po tamtej stronie i nie haczy zębami.

Gość gość
Sprobuj delikatnie z nim porozmawiac, najlepiej znajdz jakis dom opieki zeby mezowi pokazac, ze dziadek bedzie mial tam dobrze.. my jak naszej babci pokazalismy www.domopiekinestor.pl to juz po pierwszym pojechaniu tam na rozeznanie sobie znalazla kolezanki i dobrze sie tam czuola

Gość gość
Musisz po prostu znaleźć dobry dom opieki. Taki, żeby mąż miał pełną wiedzę na temat sposobu rehabilitacji osób starszych, warunków jakie mają tam zapewnione, oczywiscie też odległości jaka będzie dzieliła was i dziadka no i kosztów związanych jego pobytem. Ja mam dziadka w tym domu starców: http://www.prywatnydomopieki.eu/. Odwiedzam go co trzeci dzień, czasem mam pokój zapewniony, żeby zostać na dłużej.

Gość gość
Dziadek zrobil duzo dla twojego meza i normalna jest chec opiekowania sie nim i zrewanzowania sie w ten sposob dobrem za dobro. ALE : takie uklady wymagaja minimum przyjaznego nastawienia i checi wspolnego zycia z rodzina ze strony dziadka. Jezeli starszy pan wrzeszczy, nie zachowuje sie na miare swojego wieku i miejsca w zyciu przyjaznie, po prostu normalnie - to nalezy z nim spokojnie porozmawiac, dac ostatnia szanse, a jezeli nie skutkuje, to oddzielic sie od niego. Wyprowadzka, dom opieki - wszystkie opcje sa do przemyslenia.

Gość gość
Nie można tez tak naskakiwac na osoby z rodziny, szczególnie starsze, to przeciez wciąż rodzina jacy by nie byli dla was. Może zapoznac go z dogodnosciami jakie panuja w dobrych domach? Ja kiedys niestety musiałam moja babcie wysłać tutaj z powodu braku czasu na opieke 24h www.domopiekinestor.pl

Gość gość
Autoreczko mieszkasz w domu dziadka i go chcesz z tego domu "wyprowadzić"' dla własnej wygody i komfortu? Starszego Pana do domu starców, a sama na jego włościach będziesz panią? Nie podoba Ci sie to sama się wyprowadz. Nie pasuje rodzina męża idz do swojej zapewne będzie cukierkowa bo problemy zamiata sie pod dwan jak widac. Złly dom dziadko - ojca męża to kup własny dom...docenisz co miałas jak kredycik do konca zycia bedziesz płacić za wygody. Dziadek poświcił sie dla męża wyprowadziłl go na ludzi zamiast grosz wdzięczności na starość to sie stawiasz. Włalsnych rodziców do starców oddaj i zamieszkaj na ich włościach bedziesz panią.Nie zdziwią sie pewnie skoro tak Cie wychowali

Gość gość
daj dzadkowi dobrej wodki i tlustego jedzenai to sam sie wykonczy

Gość gość
To nie jest latwa sprawa, już nie chodzi o samo przekonanie, ale po prostu zal jest oddawac jedna z najbliższych osob do takiego domu. Niestety sama mialam taka sytuacje i zdecydowałam się wybrac ten dom www.domopiekinestor.pl na razie jestem bardzo zadowolona, polecam!

Gość gość
Ja bym chyba po prostu meza zabrala do jakiegos domu dobrego, np. www.domopiekinestor.pl i pokazala mu naocznie, bo znając zycie nawet nie chciał nic przeczytac, ani zobaczyc w Internecie nawet

Gość gość
Mysle ze tutaj tez kwestia tego do jakiego domu starców chcesz wysłać swojego dziadka. Na pewno jesli już wybierać miejsce to takie jak to http://domrodzinny.pl/index.html Najlepsze i jednak z poczuciem ze wybraliście odpowiednie miejsce.