Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przy kości czy GRUBA??

Powiedzcie mi proszę czy przy wzroście 165 cm 85 kg to juz nadwaga spora??????

Polecane posty

Gość AgusiaS
na wzrost 165 - 40 rozmiar to napewno za duzo

Gość meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg
mam ten sam wzrost i waze 54, 85 to ewidentnie za duzo, ja wygladam ok, ale nie ma mowy o niedowadze czy nadwadze hehe. Wazylam swojego czasu 75 i wygladalam jak tlusty pączek, takze nigdy wiecej Wez sie za diete, porzadne cwiczenia, a6w schudniesz to i powodzenie bedzie...mowie ci.

Gość PRka
widzisz, ja mam 170/172 i noszę rozmiar 38/40 i mówisz mi że jestem za gruba :D gdybym miałam 180 i rozmar 40 byłabym wieszakiem. Wiem bo mam koleżankę która ma 183 i nosi rozmiar 42-44, a jest tak chuda że wstydzi się ręce pokazywać w krótkim rękawku, i nie może przytyć :)

Gość PRka
poza tym niektórzy noszą inny rozmiar na górze inny na dole

Autorko masz spora nadwage. Wiem co mowie - przy dokladnie takim wzroscie wazylam tyle samo. Gdy spogladalam w lustro nie uwazalam, ze jest zle. Mialam wielki biust i to bylo super. Odchudzilam sie i teraz waze 60 kg przy wzroscie 165. Dopiero teraz widze patrzac na zdjecia jakim bylam spaslakiem. Nawet teraz uwazam, ze moglabym schudnac jeszcze kilka kg .Moze teraz tego nie widzisz, ale postaraj sie o siebie zadbac. Troche samozaparcia i sama zobaczysz jak cudownie jest wchodzic rano na wage i widziec postepy :) Odchudz sie koniecznie i zrob to dla samopoczucia, wygladu, a przede wszystkim zdrowia. Powodzenia

Gość AgusiaS
meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg wazysz dokładnie tyle co ja i uwazasz dokładnie tak jak ja ze jest to waga w sam raz to teraz zaczna sie ciebie te grube czepiac. A ja mamrozmiar 36 wszedzie, wiec mowiłam ze niektorzy sa niewymiarowi , bo inny rozmiar na gorze a inny na dole to chyba nie jest szczyt wymiarowosci

Gość AgusiaS
meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg wazysz tryle dokładnie co ja i myslisz tak jak ja ze jest to waga w sam raz, teraz te grube zaczna sie cuiebie czepiac . Mam rozmiar 36 wszedzie, a jak sie ma inny na gorze i inny na dole to sie jest niewymiarowym

Gość AgusiaS
PRka a ty masz 172 wzrostu to o 7cm wiecej to ile wazysz?

Gość PRka
o o właśnie, dla SAMOPOCZUCIA i ZDROWIA. Jeśli uważasz że wygląd częściowo za tymi dwoma stoi, to dla WYGLĄDU. Ale nie dla rodziców, nie dla kafeterianek, nie dla miłośników rozmiaru Zero którzy uważają takie modelki jak Katie za grube :D, nie dla facetów. Dlatego żebyś była zdrowa i mogła się ze sobą dobrze czuć :) Ja mam narazie BMI 24 i nie czuję potrzeby zmniejszania go, a jeśli znów będę się odchudzać to tylko i wyłącznie dla siebie, jeśli uznam że mogłabym nosić np. 36/38 czyli wg mnie minimum dla mojej figury. Także Autorko proponuję Ci jako dalekosiężny cel BMI 24,5, i małymi kroczkami, małymi celami do niego dojdziesz. Pomyśl, ile to pretekstów do wypadów do fryzjera, na maseczkę, manicure itd :D :D:DD P.S. Nie pisałaś czy masz duży biust czy mały, radzę Ci wybrać się do bra-fitterki w jakimś fajnym sklepie z bielizną. Wbrew pozorom dobrze dobrany stanik długoterminowo poprawia wygląd piersi to raz, dwa że jak będziesz chudła to musisz szczególnie tego pilnować więc lepiej się z jakąś fajną bra-fitterką zaprzyjaźnij :D

A dziewczyny powiedzcie mi jeszcze- Czy w domu nie chodząc na siłownię moge ćwiczyć, czy są takie ćwiczenia które kształtują mięśnie i można je wykonywać w domu, nie zapisując się na siłownię???

Gość PRka
70. Co do wzrostu to nigdy się jednoznacznie nie przekonałam czy to 170 czy 172 :D

Gość PRka
wiesz co przepraszam nie mam czasu opisywać ćwiczeń, ale jasne że możesz, najlepiej jakbyś kupiła jakieś video z ćwiczeniami (nie wiem czy jeszcze dostępny bo to lata temu moja mama kupiła i jeszcze gdzieś mamy na vhs, ale calanetics to jest rewelacja, więc jak znajdziesz na allegro to bierz). Albo poszukaj na portalach dla odchudzających się

Gość AgusiaS
170 i 70 kg to masz wage w gornej granbicy normy czyli jeszcze ze 2kg i jest nadwaga a mi do nadwagi daleko

Gość AgusiaS
PRka przy twoim wzroscie prawidłowa waga to juz 57 a 72 to nadwaga

Gość do AgusiaS
mozesz wykonywac aerobiczna 6 weidera albo machac hantelkami i robic pompki - super na cycki a tak poza tym radze Ci jesc duzo warzyw, nie jesc po 18 i pic mnostwo wody a poza tym robic sobie masaze - oliwka johnson dla dzieci lub jakas bezwonna + doslownie kilka kropli olejku cynamon lub graoefruit + kawa mielona :P

Gość PRka
ok ale mam BMI 24 czyli w normie, wyglądam dobrze, noszę taki rozmiar jaki mi odpowiada, badania robiłam nie dalej jak 2 miesiące temu i wszystko jest w porządku. Jak przytyję 2 kg to będę miała nadwagę, wtedy po prostu ją zrzucę i już. To jakiś problem że jestem przy górnej granicy? :D

Co do biustu, to noszę miseczkę C duże C :). Biust akurat jest ok, i nie jest jakiś obwisły, to jest jedyna moja część ciała która mi się podoba:).

Gość do AgusiaS
PRKa powinna wazyc 62-72 50kilka kg to waga modelki, a nie zdrowej laski

Gość AgusiaS
zdrowej

Gość AgusiaS
PRka to ze jestes na ganicy znaczy ze nie jestes taka szczupła jak ci sie zdaje, tylko srednia

Gość PRka
nie no ale nie przesadzajmy że ktoś z lekką niedowagą nie może być zdrowy, tak samo z lekką nadwagą. Ale z LEKKĄ. 52 przy 165 u niektórych daje radę, niektórzy po prostu tak mają i już. A u innych to już wyniszczenie

Gość mini rolka
niewazne ile sie wazy,ale wazne jak sie wyglada!taka prawda.mozna miec 50kg i byc maszkaronem,a mozna miec 70kg i byc super laska,wiec nie generalizujcie...

Gość PRka
ale ja nie twierdzę że jestem super szczupła. Powiedziałam jaki noszę rozmiar, dzięki genom mam fajne nogi, talię, a dzięki ćwiczeniom płaski brzuch. Nie potrzebuję być super szczupła. Wystarczy że sobie się podobam i tym na których mi zależy, że mogę nosić takie ciuchy jakie chcę i jestem zdrowa. Mam fajniejsze ambicje niż rozmiar ciucha poniżej 36 i BMI poniżej 20.

A o co chodziło z tym "Regresem"?? To jakiś dietetyk?? Ktoś z początku napisał "zaczekaj zaraz przyjdzie Regres to ci wytłumaczy" Kto to ten Regres?

Nie ma opierdalania sie! Bierz sie do roboty. Ja mam 183 cm i prawie juz tyle waze (caly czas sie odchudzam). Tyle ze moi rodzice najchetniej dalej by mnie tuczyli. Przez kilka poczatkowych dni caly czas byly dogadywania zebym sobie dal spokoj z tymi dietami, ze gruby to ja nie jestem, ze sie rozchoruje od tego a prawda byla inna. Ciesz sie ze masz takich rodzicow. Chca dla Ciebie jak najlepiej.

Gość PRka
mini rolka masz rację, z tym że u Autorki to nam bardziej chodzi o Jej zdrowie dlatego zdecydowanie musi schudnąć bo ma bardzo wysokie BMI :)

Gość PRka
fakt, jak dobiłam do 80 to moi też mi mówili żebym schudła chociaż tyle żebym zdrowa była :D i się z nimi zgadzam

Gość tikitaki
Droga przy kości czy gruba mam 168cm wzrostu i waże ok.55kg. Nie pisz na forach bo zawsze znajdą sie jacyś idioci którzy Ci naubliżają a Ty wezmiesz to do siebie i byc moze popadniesz w paranoje odchudzania. Przede wszystkim, ile masz lat?? Jesli jesteś nastolatką to się nie przejmuj wagą!! Niektóre dziewczyny tak właśnie przechodzą proces dojrzewania. jesli jestes kobietą proponuje cwiczenia w domu, lekka diete (nie przesadzaj!) Głowa do góry. A rodziców nie zazdroszczę!!! powinni cie wspierac a nie dogadywac. pozdrawiam

tikitaki Czego sie czapiasz rodzicow? Nie dziwie sie ze chca jak najlepiej dla corki. Jak zgubi chociaz z 10 kilo to sama zobaczy ze jednak bylo jej to potrzebne.