Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamuska

pieluchy

Polecane posty

Gość przyszlamamuska

jakich pieluch uzywacie? Ile dziennie ich schodzi?

Gość przyszlamamuska
chodzi mi o niemowlę dodam ;)

Gość przyszlamamuska
dla mojej pociechy zakupiłam póki co pampersy - mam nadzieje, że są dobre ;) A co sądzicie o pieluszkach Dada z Biedronki - wiele osób je zachwala, bo są tanie a dobre. Jakie w ogóle pieluchy są najlepsze? Cena nie gra roli...

Gość klh
pampersy mi małą uczuliły. od samego początku używam huggies premium. maja super cene w biedroncee, nie przemakają, nie uciskają, poprostu rewelacja

Gość o jaaa nie moige eee
150 pieluch miesiecznie /...;o no to chyba lekka przesada mi idzie 5 gora na dzien to jest 60 miesiecznie a nie tyle uzywam roznie haggis dada pampers malej nie uczulaja zadne teraz testujemy z rossmana takie i dobre

Gość mala czarna /*/
a moze warto te eko pieluchy stosowac?

Gość mala czarna /*/
koszt sie zwroci po pol roku, a dziecko do 2 lat uzuwa

Gość dzieci w moim otoczeniu
również moje nie dałyby sobie za żadne skarby nałożyć pieluchy w wieku 2 lat... po max 12 miesiącu zapomniały co to pielucha, nawet w nocy, a ty piszesz że używa się je do 2 lat...

Gość haha po 12 mies zapomnialy
co to pielucha w nocy. W dzień jestem w stanie uwierzyć bo matka stoi nad dzieckiem z nocnikiem i łapie jak coś leci, ale w nocy? No chyba, ze ktoś kocha prać pościel co dziennie. Poczytaj kiedy dziecko jest w stanie panować nad zwieraczami :P Na pewno nie w 12 miesiącu.

Gość dzieci w moim otoczeniu
moje dzieci szły do żłobka w wieku 8 m-cy. od momentu gdy siedziały stabilnie, były najpierw wysadzane, potem uczone by prosić...jeden synek w 8 miesiącu umiał krzyczeć ciu ciu i fe co wiadomo co oznacza, drugi synek z gadaniem miał problem i sygnalizował w inny sposób. Suma sumarum, gdy szły do żłobka były w miarę samodzielne i bez pieluch. zdarzyło się im siknąć czasem ale to chyba na początku przygody ze żłobkiem. przez następne 3-4 miesiące pampers był na noc, później chłopcy nie mieli już pampersów. nie wiem jak działają zwieracze dzieci, ale u moich sióstr i brata sytuacja wyglądała bardzo podobnie. Wystarczy trochę wysiłku by nauczyć dziecko proszenia i nie zrażać się gdy nie wychodzi. Ja miałm prawie 8 m-cy macierzyńskiego na bliźniaki i uważałam że jestem od tego "jak dupa od srania" za przeproszeniem, żeby ten czas wykorzystać nie tylko pod kątem opieki ale i tego aby dzieci w pewnym , możliwym oczywiście do osiągnięcia stopniu usamodzielnić. dzieci są różne, moja dwójka też rozwija się nie równo, ale ja naprawdę dawno nie widziałam dziecka w wieku 2 lat w pampku.

Gość to wpadnij do mnie to ci
pokaże 2 latka w pieluchach. Prałam przez 2 miesiące dzień na dzień pościel, suszyłam kołdrę i w końcu stwierdziłam, że po co mam sobie pracy dokładać jak dziecka to nie rusza. Jak ma mokro to się opatula kołdrą i śpi do rana bo mu ciepło bo go siury grzeją. Zakładam po kąpaniu majtko pieluszkę na tyłek na to piżamę i do łóżka. I nie zdążyło mi się zdjąć tej pieluszki suchej nad ranem. Wiecznie jest zasikana.

"Poczytaj kiedy dziecko jest w stanie panować nad zwieraczami Na pewno nie w 12 miesiącu." ale dopóki nie było pieluch jednorazowych, wszystkie dzieci umiały panować szybko nad zwieraczami ;) dopiero od kilku lat są takie teorie

Gość rozowapom
Niektore dzieci potrzebuja niestety dluzej na odstawienie pampersa - my probowalismy 3 razy, udalo sie dopiero gdy miala 3 lata... nie ma co sie klocic - kazde dziecko jest inne. Znam tez takie ,ktorym rodzice odstwaili pieluche a one nadal siusialy czesto i gesto wszedzie , co po jakims czasie doprowadzilo do chorob pecherza,lub nerwowosci dziecka. A znam takie ,ktore na roczek byly suche. Co do pamperswo - babydreram .rossmann - super! Oryginalnych pampersa nie uzywajcie - maja za duzo zmiekczacza powodujacego podraznienia.

Gość rozowapom
acha - 6-7 dziennie(minimum 2 kupki) wiec okolo 200 miesiecznie.