Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuggjguj

Imię dla dziecka - dylemat

Polecane posty

Gość uuggjguj

Jestem w ciąży. Mój dziadek jest umierający. To właśnie dziadek z babcią mnie wychowali, wszystko im zawdzięczam. Chodzi o to, że życzeniem dziadka jest aby nasze dziecko nazwać tak jak miał dziadka ojciec na imię czyli Nikita. Chciałabym spełnić jego życzenie ale... Czy uważacie że te imię może być?

Gość no też uważam ze daj na 2
i będzie ok.

Gość Lalalunia
Super imię, ale na pierwsze się średnio nadaje, bo przez serial kojarzy sie z kobitka - no i to "a" na końcu". Daj na drugie i będzie ok

hm.. rozumiem prośbę ale to wasze dziecko i możesz powiedzieć że imie troszkę ci nie leży i chcesz dać inaczej imię straszne kojarzące się serialowi i nie widzę dylematu żadnego

Gość Lalalunia
Autorko, a jak tobie sie widzi to imię? Bo tu jeden ci powie, ze straszne, drugi, że super - i wiele ci z tego nie przyjdzie

Gość uuggjguj
Jeszcze tak naprawdę ja osbiście nie mam żadnego obmyślonego imienia. Faktycznie, Nikita na drugie imię może być, ale w takim razie co na pierwsze aby pasowało?

Gość luccynka
Na pierwsze by każde pasowało. Drugie imie nie ma wiekszego znaczenia, używa sie go praktycznie tylko w dokumentach. Np. jak kto w podstawówce miał na drugie - nie mam pojecia. A w liceum się dowiedziałam w maturalnej klasie, bo nauczyciel od matmy dla picu nam poczytał z dziennika. Np. Piotr Nikita, Adam Nikita, Borys Nikita. Bardzo fajne imie, tak nawiasem mówiąc