Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakakakakka

problem z zębami

Polecane posty

Gość kakakakakakakka

witam. Mam 17 lat i (jeszcze) mleczny ząb :< ja wiem, że to nie jest normalne, że go trzymam, ale odkąd zobaczyłam (ok. 10 lat miałam), że nad nim rośnie mi stały, to go nie chciałam wyrwać. Ukrywałam to przed mamą, ale w końcu zobaczyła jak się roześmiałam. Jest to trójka... Lekarz i dentystka się na mnie wydziera przy każdej wizycie, co sobie uroiłam, że go nie chce wyrwać, ale się na dałam. Jak go wyrwę, to mi zostanie w tym miejscu przerwa, bo stały jest NAD nim, na linii dziąseł :(( oni na to że jeszcze młoda jestem to on opadnie, ale moim zdaniem to g wno prawda, bo drugą trójkę wcześniej wyrwałam, nawet nie zdąrzył wyrastać stały, a i tak nie urósł na linii wszystkich zębów, tylko wyżej (ale już nie tak tragicznie jak ta) i za każdym razem ja swoje a oni swoje. Nie mam w tym momencie za bardzo pieniędzy na aparat ortodontyczny. Chciałabym, aby mieli rację, że naprawdę on się naprowadzi na swoje miejsce, ale chciałabym mieć gwarancję, że choć trochę się ruszy. Nie chce wyrwać tego mlecznego i chodzić z dziurą. Tak więc: wyrwać ?

Mój brat miał podobną sytuację, z tym, że jemu mleczny ząb nie wypadł, bo był chory. jak już pozbyła się dentystka tegomlecznego to nie było żadnych szans na to, że ten stałysam się przesunie. :P musiał chodzić do ortodonty i ząb trzeba było "na siłę" przesuwać.