Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bułgaria

dokuczliwe chrząkanie

Polecane posty

Gość Bułgaria

Witam, od kilku lat mam ogromny problem z którym już sobie nie radzę. Otóż doskwiera mi ciągłe chrząkanie. Muszę odchrząknąć ponieważ mam wrażenie , że wydzielina, która się zbiera w gardle zatka mi gardło. Objaw nasila się po zjedzeniu czegokolwiek, wtedy to po prostu mam atak chrząkania. Czy ktoś wie co to jest ? jaka jest tego przyczyna ? Pozdrawiam

Gość sprawdz czy masz
bialy nalot na jezyku z samego rana.

Gość A jesli tak
to co? ja mam ten sam problem

Gość chcialaabym +
zbyt dużo łykania spermy,mam to samo :(

Gość sprawdz czy masz
Czesta przyczyna takiego chrząkania jest kandydoza. Jesli bralyscie, dziewczyny, antybiotyki bez ochrony, czyli probiotykow, to jest duza szansa, ze macie grzybice ukladu pokarmowego. Byc moze, choc nie musi to byc to.

Gość Bułgaria
Moja koleżanka też ma podobnie. Muszę się chyba jednak udać do laryngologa lub alergologa , może jestem na jakiś składnik pokarmu uczulona.

Gość Bułgaria
W wieku dorosłym brałam bardzo mało antybiotyków nawet nie pamietam kiedy ostatnio, więc na pewno dawno. W dzieciństwie trudno powiedzieć .

Gość mandi80
Witam.chcialem sie dowiedziec czy CZY przyczyna chrzakania zostala rozwiazana, poniewaz mam to samo po zjedzeniu sie nasila.

Gość gość
może to ma związek z refluksem?

Gość gość
Moja kumpela to ma. Laryngolog powiedział, że ma jakieś guzki na strunach głosowych, nic groźnego no ale efekt taki właśnie. Nie da się z nią do kina iść, z całego seansu zapamiętuje się tylko i wyłącznie jej chrząkanie. Nic dziwnego, że żaden facet dłużej z nią nie może wytrzymać, bo jak to zdzierżyć.

Gość gość
Od refluksu raczej nie, ale od skrzywionej przegrody nosowej jak najbardziej. Poza tym ja zauważyłam, że mam podobnie chociaż rzadko jak dłużej posiedzę przed kompem z uniesioną głową i blisko monitora. Monitory grzeją, ekrany tv grzeją, śluzówka się wysusza siłą rzeczy. Sprónbuj przez jakiś czas przed snem wyjść na kilkanaście minut na dwór czy na balkon, a potem zrób sobie inhalację z gorącej wody i do łóżka. Rob tak przez 2 tygodnie codziennie i obserwuj efekty.

Gość mandi80
Witam tak wiec zarzycanie tresci lekkie patologiczne mam(w granicach normy-jestem po ph metrii z impedencja) ale lekarz nie przypisuje tego do chrzakania. choc ja coraz bardzie mysle ze to moze byc sprawa zoladka.Ostatnio dosc ciekawe artykuly znalazlem na temat gerd i lpr i mysle ze to moze bycto drugie.ogolnie lekarze sami nie wiedza,teorie i przekonania sa sprzeczne.laryngolog jeden powiedzial ze brak sluzowki na tylniej scianie gardla a drugi ze jest sluzowka z tym ze troche wysuszona ale zadnych zmian na krtani nie ma,w glosie tez nie mam.psychiatra ze nie moze to byc na tym podlozu poniewaz ja spluwam wydzieline.ogolnie to juz nic nie wiem.