Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Bu艂garia

dokuczliwe chrz膮kanie

Polecane posty

Go艣膰 Bu艂garia

Witam, od kilku lat mam ogromny problem z kt贸rym ju偶 sobie nie radz臋. Ot贸偶 doskwiera mi ci膮g艂e chrz膮kanie. Musz臋 odchrz膮kn膮膰 poniewa偶 mam wra偶enie , 偶e wydzielina, kt贸ra si臋 zbiera w gardle zatka mi gard艂o. Objaw nasila si臋 po zjedzeniu czegokolwiek, wtedy to po prostu mam atak chrz膮kania. Czy kto艣 wie co to jest ? jaka jest tego przyczyna ? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sprawdz czy masz
bialy nalot na jezyku z samego rana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A jesli tak
to co? ja mam ten sam problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chcialaabym +
zbyt du偶o 艂ykania spermy,mam to samo :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprawdz czy masz
Czesta przyczyna takiego chrz膮kania jest kandydoza. Jesli bralyscie, dziewczyny, antybiotyki bez ochrony, czyli probiotykow, to jest duza szansa, ze macie grzybice ukladu pokarmowego. Byc moze, choc nie musi to byc to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bu艂garia
Moja kole偶anka te偶 ma podobnie. Musz臋 si臋 chyba jednak uda膰 do laryngologa lub alergologa , mo偶e jestem na jaki艣 sk艂adnik pokarmu uczulona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bu艂garia
W wieku doros艂ym bra艂am bardzo ma艂o antybiotyk贸w nawet nie pamietam kiedy ostatnio, wi臋c na pewno dawno. W dzieci艅stwie trudno powiedzie膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mandi80
Witam.chcialem sie dowiedziec czy CZY przyczyna chrzakania zostala rozwiazana, poniewaz mam to samo po zjedzeniu sie nasila.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶e to ma zwi膮zek z refluksem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja kumpela to ma. Laryngolog powiedzia艂, 偶e ma jakie艣 guzki na strunach g艂osowych, nic gro藕nego no ale efekt taki w艂a艣nie. Nie da si臋 z ni膮 do kina i艣膰, z ca艂ego seansu zapami臋tuje si臋 tylko i wy艂膮cznie jej chrz膮kanie. Nic dziwnego, 偶e 偶aden facet d艂u偶ej z ni膮 nie mo偶e wytrzyma膰, bo jak to zdzier偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Od refluksu raczej nie, ale od skrzywionej przegrody nosowej jak najbardziej. Poza tym ja zauwa偶y艂am, 偶e mam podobnie chocia偶 rzadko jak d艂u偶ej posiedz臋 przed kompem z uniesion膮 g艂ow膮 i blisko monitora. Monitory grzej膮, ekrany tv grzej膮, 艣luz贸wka si臋 wysusza si艂膮 rzeczy. Spr贸nbuj przez jaki艣 czas przed snem wyj艣膰 na kilkana艣cie minut na dw贸r czy na balkon, a potem zr贸b sobie inhalacj臋 z gor膮cej wody i do 艂贸偶ka. Rob tak przez 2 tygodnie codziennie i obserwuj efekty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mandi80
Witam tak wiec zarzycanie tresci lekkie patologiczne mam(w granicach normy-jestem po ph metrii z impedencja) ale lekarz nie przypisuje tego do chrzakania. choc ja coraz bardzie mysle ze to moze byc sprawa zoladka.Ostatnio dosc ciekawe artykuly znalazlem na temat gerd i lpr i mysle ze to moze bycto drugie.ogolnie lekarze sami nie wiedza,teorie i przekonania sa sprzeczne.laryngolog jeden powiedzial ze brak sluzowki na tylniej scianie gardla a drugi ze jest sluzowka z tym ze troche wysuszona ale zadnych zmian na krtani nie ma,w glosie tez nie mam.psychiatra ze nie moze to byc na tym podlozu poniewaz ja spluwam wydzieline.ogolnie to juz nic nie wiem.

Udost臋pnij ten post