Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta1901

Afty a ewentualna ciąża

Polecane posty

Hej dziewczyny proszę o pomoc. Jestem od kilku dni przeziębiona i zrobiła mi się afta, zresztą nie wiem czemu bo pierwszy raz w życiu :( .I tu mam problem- czym ją leczyć bo staramy się z mężem o dziecko i nie chcę używać leków, które mogłyby zaszkodzić, jeśli by się okazało, że już jestem w ciąży. Może podpowiecie mi czym to bezpiecznie leczyć :) Z góry dzięki

Gość mamama25
czekaj aż samo prrzejdzie - płukaj letnią wodą i tyle - na afty i tak niema lekarstwa

jak to nie ma leków? Są ale w ciąży można stosować aphtin, który do najsilniej działających nie należy ale zawsze coś

Gość Ja miałam ostatnio
to dziadostwo, jestem w ciąży i smarowałam dentoseptem zaledwie pare razy ale nie mogłam z bólu wytrzymać, wolałam użyć dentosept niż zatruć cały organizm, do tego miałam gorączke więc coś musiałam użyć, smarowałam też maścią sachol, wiadomo że nie wolno, bo w ciąży nic nie wolno,włosów farbić też nie, bo chemia przenik do krwioobiegu, teraz mam biegunkę i myśle co mi wolno....chyba nic....

Gość mammma25
ja miałam w swoim życiu mnóstwo razy afty i uwierzcie że za cholere nic niepomaga - dentosep jest najlepszy bo choć na chwile redukuje ból - albo przyłożyć na afte kawałek polopiryny - efekt podobny ale kiedyś mi lekarka powiedziała że te smarowidła tylko drażnia afte i zamiast się goić to się ją drażni i najlepiej płukać wodą ciepłą..

Babciny sposob : Plukac buzie kilkanascie razy dziennie woda gazowana, mozna potem polknac ;') - sprawdzona na mnie i dzieciach. Pozdrawiam