Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kornelia 22

Kuchenka gazowo-elektryczna pytanie

Polecane posty

Mam do Was kochani pytanie i z góry proszę o konkretne odpowiedzi, muszę jednak zaznaczyc że pod względem bezpieczenstwa jestem pojebana. Mam kuchenke gazowo-elektryczną, czy jest to bezpieczne urządzenie? Chodzi mi o to czy jesli będzie wyłączona z kontaktu a palniki oczywiście wyłączone to czy jest możliwe żeby gaz uchodził i czy nie grozi mi zatrucie np. tlenkiem węgla czy gazem? Czy np. wybuch? Ostatnio była konkrola wentylacji i kuchenki, wszystko ok, ale ja i tak ciągle się boję. Nie mogę już przez to spac tak schizuję :(

Gość dosyć tej dziecinady
jeśli tak sie boisz to na noc lub jak nie używasz zakręć zawór gazu, każda kuchnia z gazem go ma, wtedy nie ma bata, jesli instalacja jest szczelna (a jest, bo sprawdzali)

raczej - jeśli tak sie boisz gazu, to kup sobie płytę elektryczną a jeśli będzie usterka gazociągu, to cały blok może runąć i wtedy nic Ci nie pomoże, nawet, jak nie będziesz miała gazu w swoim mieszkaniu a kuchenka gazowa... masz czujniki przeciwwypływowe, więc z jej strony nic Ci nie grozi no i wyłaczanie jej z prądu nie ma sensu, bo co ma prąd do gazu? musiałabyś wyłaczyć korki w całym mieszkaniu, żeby ew. nie było iskry

Gość ja wiem, ja wiem
rozumiem cię, mam podobnie, nigdy nie masz 100% pewności, że nic się nie stanie, pokazują w tv, że mimo przeglądów, nowych urządzeń wypadki się zdarzają, ponieważ rozumiem twoje lęki radzę ci kupić i zamontować czujnik gazu (ok. 80zł), który piszczy jeśli gaz będzie się ulatniał ja miałam takie jazdy, że zlikwidowałam gaz w mieszkaniu i zrobiłam kuchnię indukcyjną, śpię teraz spokojnie:)

Gość mirunia82
Ja bym wybrała na kartusz, są bezpieczniejsze i wydajniejsze od zwykłej butli :) ostatnio kupiłam taką kuchenkę w sklepie Tier One i jestem z niej bardzo zadowolona ;)