Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bigosik

Bigosik pytanko

Polecane posty

Gość ajajajajaj
ale ci glupoty doradzaja , zamroz we woreczku ., a potem go zas zagrzej i na stol podaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja daję tylko wieprzowinę, bo wołowiny nie jadam w ogóle, a w święta nie jadam żadnych ptaków, jakiejś tam dziczyzny też nie jadam, więc zostaje tylko wieprzowina, oprócz mięsa dodaję dobrze uwędzoną kiełbasę, taką mocno aromatyczną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bigosik
Dzieki za rady wszelakie ;-) a dodaje ktos wina i czy to rzeczywiscie podnosi smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość almete
Jesli chodzi o kapuste to dodaje zawsze do kiszonej troche bialej, nie jest nigdy za kwasny. A mies to im wiecej roznych rodzajow tym lepiej smakuje. Najlepiej smakuje ponoc bigos na winie :-) tzn. na tym co sie nawinie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dodaję kieliszek wina czerownego wytrawnego albo półwytrawnego w zależności od tego co akurat mam w domu. Robię tak odkąd gotuję bigos, więc trudno mi stwierdzić czy podnosi smak :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bigosik
ale przez Was zglodnialam :) wesolych swiat :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lidiaaa
z kiełbas to tylko wrzucilam biała u mnie w domu nikt nie lubi bigosu z kielbasa np podwędzana czy z boczkiem wędzonym jak na daje fifty fifty tzn na 6 kkg kapachy kiszonej daje 6 kilo roznego mięsa wczesniej podsmazonego a jest to łopatka karkówka boczek moze byc szynka jako mięso do tego dodaje jedna głowke sciekanej kapusty na koniec gotowania oczywiscie lisc laurowy itd..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zawsze daję mniej mięsa niż kapusty :) Generalnie średnio za mięsem przepadam i wolę jak "dominuje" kapusta, którą uwielbiam ;) Wesołych Świąt! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość almete
Lidia , mase pakujesz miesa :-) Nie mam pojecia jak proporcjonalnie to u mnie wychodzi ale mam zdecydowanie wiecej kapusy jak calej reszty. Wesolych Swiat !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gjyg,ik
ale z was cymbaly w wigilie nie je sie bigosu, tylko kapuste z grzybami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lidiaaa
bo to ma byc bigos a nie kapusta z miesem czy z kielbasa jak niektorzy tutaj robia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewa450
kiedys bylam u sasiadki w dzien wigilii zlozyc jej zyczenia i poczulam zapach kapusty a ona mówi ze z męzem wlasnie od dzis gotuja na jutro w pierszy dzien swiat bigos a ja mówie ze to nie bigos tutaj ugotowana kapusta z kielbasa Lidiaaa ma racje bigos trzeba gotowc tydzien czasu i zeby bigos byl bigosem to musza byc skladniki duzo miecha to wtedy jest bigos a nie tak jak niektorzy paprza niby bigos a rezultacie robia kapuste z kielbasa albo z mala iloscia miesa to nie jest bigos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość almete
Bigos to bigos. Za kazdym razem inaczej sie robi, zawsze smakuje inaczej choc zawsze dobrze i to nie sernik gdzie sie proporcje odlicza gramami, szklankami czy lyzkami....Za chwile jedna Lidka z druga Ewka zaczna sie przemadrzac, ze jej i tylko jej jest prawdziwy i najlepszy, no coz jestesmy na Kafe....:-P Mimo wszystko Wesolych.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×