Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynkowskaaaa

POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Martynkowskaaaa

Witam, mam ogromny problem, mianowicie od dziś jestem na zwolnieniu lekarskim, pracuje w przedszkolu, zarabiam 2200 brutto. Zwolnienie kończy mi się w niedziele. Wiem, że podstawa wynagrodzenia chorobowego to 80% ale teraz nie wiem, czy te 80% będą liczone tylko z tych dni, których mnie nie będzie czy z całości miesięcznego wynagrodzenia???? Czy dostanę w styczniu aż o 350zł mniej? Czy naliczone to będzie z 4 wspomnianych dni choroby , czekam na info.

Gość Martynkowskaaaa
Please, pomocy od kogoś kto sie na tym zna, czy tutaj tylko tematy typu kocham jego a on mnie nie mają wzięcie?

Gość itiwyutsjdfxngsi\uayt
obrażając na pewno nie uzyskasz odpowiedzi

w sumie to jest dział "Życie uczuciowe" moim zdaniem z tych 4rech dni bedzie 80% a z reszty dni normalnie, w końcu byłaś na zwolnieniu tylko przez te 4 dni robocze więc z jakiej racji mieliby potrącać z pozostałych w których pracowałaś normalnie

Gość Martynkowskaaaa
Pracuje jako przedszkolanka, nigdy nie byłam zwolnieniu więc tego nie wiem. Ale dzięki za odpowiedź.

Świadczenia przysługujące w okresie czasowej niezdolności do pracy Art. 92. Kodeksu pracy Za czas niezdolności pracownika do pracy wskutek: 1) choroby lub odosobnienia w związku z chorobą zakaźną - trwającej łącznie do 33 dni w ciągu roku kalendarzowego, a w przypadku pracownika, który ukończył 50 rok życia - trwającej łącznie do 14 dni w ciągu roku kalendarzowego - pracownik zachowuje prawo do 80 % wynagrodzenia, chyba że obowiązujące u danego pracodawcy przepisy prawa pracy przewidują wyższe wynagrodzenie z tego tytułu,

no to już widzimy poziom przedszkolanek w naszym kraju, to że nie korzystała pani nigdy z urlopu bądź zwolnienia lekarskiego, nie zwalnia Pani od tego.

Gość mandarrrrynka
W kodeksie pracy znajdziesz potrzebne informacje. Powinnaś poczytać o tym jakie masz prawa.

Gość lorrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaa
a jaki masz stopien rozwoju no i gdzie placa 2200 brutto??????