Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia 4 miesięczniaka

wyginanie dziecka '' w rogalik''

Polecane posty

mam 4 miesiecznego bobasa, ejst duzym dzieciatkiem, wazy juz 8 kilo i jest bardzo silny, czy wyginanie w rogalika jak lezy to zawsze zespol wzmozonego napiecia czy ciekawosc dziecka i proby obrotow z pleckow na brzuszek??????????????

Gość fajna mama ..:D
moja corka tez tak miala ... musisz powiedziec o tym lekarzowi ja jezdzilam z mala z tego powodu na rechabilitacje 3 x w tyg ... Tego nie mozna zbagatelizowac !

dzieki fajna mamo ;-) masz odpowiedz na kazdy watek heheh. Idziemy do lekarza jutro, obawiam sie napiecia, bo maly jak mial 3 tygodnie to juz zaczal pomalutku glowke podnosic. jaka metoda rehabilitowaliscie?

Gość fajna mama ... :)
zobacz jak ma kciuk w dloni jak je mleczko w srodku czy na zwenatrz ?? Zaciska piastki kiedy ssie mleczko ??

to tyczy sie zaciskania ogolnie czy konkretnie podczas jedzenia Ci chodzi? bo ogolnie to nie zasiska, bardzo chetnie sie bawi z ''otwartymi'' raczkami ???

jesli bawi sie ladnie z otwartymi raczkami i jak je tez ich nie zaciska chodzi o to czy nie ma w srodku kciuka wtedy mozna wnioskowac ze cos nie tak z napieciem a jesli zwija sie w rogalik to byl tak ulozony w twoim brzuchu i trzeba to skorygowac lepiej wczesniej bo potem bedzie ciezej

oj zle napisalam mala mi nie jak by mial kciuk w srodku dluni caly czas to wtedy cis by moglo byc nie tak z napieciem sorki

no wlasnie na szczescie piastek nie zaciska, mam juz fobie na tym punkcie, wiec non stop go obserwuje, nawet na przemian odpisuja ;-) pojdziemy do pediatry i bede naciskac na skierowanie do neurologa, lepiej zapobiegac niz leczyc jak bedzie starszy, tym bardziej , ze to moje pierwsze dziecko i dmucham na wszystko ;-) w tym problem,ze on od tygodnia sie tak wywija

hehe jeszcze raz , bo sie pogubilam wkoncu ;-)

mykam na karmienie , kapanie itd ;-) dziekuje za pomocne wypowiedzi, sciskam i pozdrawiam

Gość maciejkka
moja mala tez tak miala ,do tego caly czas miala zacisniete piastki i jeszcze potem doszlo ,ze strasznie wypinala jezyczek ,normalnie bmyslalam ,ze jak bedzie starsza to bedzie latac z tym jezykiem na brodzie ! to wszystko byly objawy wzmozonego napiecia miesniowego .Kilka razy bylam na rehabilitacji pokazali mi jak mam z nia cwiczyc i dosyc szybko to wszystko ustapilo ,wiec nie ma sie czym za bardzo martwic to minie .W przypadku mojej malej to byl skutek twgo ,ze sie bardzo denerwowalam w ciazy

Moja prawie czteromiesięczna córka tez robi rogalik. Jesteśmy po neurologu i wizycie rehabilitantki, pokazała nam ćwiczenia i sama ćwiczę w domu. Rehabilitacja będzie trwać od 1do 6ciu miesięcy. Mam nadziję, że szybko się z tym uporamy. W czwartek mamy kontrol ciekawe jak nam idzie.

Gość mama 4 miesięczniaka
a zaciskała piastki cały czas>? moj synek nie zaciska, tylko glowe odchyla,a jak dzis go kapalam, to zaczal mi brzuch do gory na stopach unosic, jakby mostek mial robic

Moj syn wlasciwie od urodzenia tak robil do okolo 5-6m . Nigdzie z nim nie jezdzilam - samo przeszlo.

Gość mama 4 miesięczniaka
tylko, ze moj dopiero zaczal tydzien temu, jutro uderzamy z nim do pediatry, ja jetsem nerwusek i moze za bardzo sie w ciazy stresowałam ;-(

piąstki zaciskała tylko przy jedzeniu, teraz tylko czasami. Ja się mocno stresowałam w ciąży, bo mam za sobą straszne przezycia z pierwszą ciążą. Lekarz mówił, że to od stresu lub zazywania leków, a ja brałam na nadciśnienie i to dużo.

Jagoda mam pytanie kiedy Twój syn zaczął się obracać na brzuch i kiedy siadać? Bo to podobno ma wpływ na rozwój motoryki dużej i małej.

mój synek też tak miał chodziłam na rehabilitację , ponieważ był delikatnie mówiąc grubaskiem pani dr , kiedy powinien już zacząć chodzić a nie chodził , przepisała mu jazdę konną ... mały sobie siedział a rehabilant prowadził konia ... i takiego dużego nie tam kucyka :-)

Gość mmmmaaaa
ma ktoś doświadczenia z tym "rogalikiem"? Piszcie

Gość mmmmaaaa
Aneczko, a jak dłgo trwała rehabilitacja i czy mieliście coś poza konikiem?

fdeee Jagoda mam pytanie kiedy Twój syn zaczął się obracać na brzuch i kiedy siadać? Bo to podobno ma wpływ na rozwój motoryki dużej i małej." Wiesz co nie pamietam dokladnie ale wszystko bylo w normie bo w 5m juz siedzial sam(!). Ja bym sie nei przejmowala tym ze syn sie tak wykreca w rozek moim zdniem to normalne. Mojemu synowi samo przeszlo bez wizyt u pediatry.

oj długo chodziliśmy , ponad pół roku , na ćwiczenia , pani pokazywała a my w domu musieliśmy je powtarzać , a konik , to był jak mały miał 1,5 roku , " przepisany " przez tą samą panią dr

ja mam dwoje dzieci i obydwoje mieli te same problemy, pierwszy rehabilitowany znacznie za pozno bo od ok 7mca, nie siadal, nie przekrecal sie mail problemy z lapaniem, a potem tez chodzeniem, kilka mcy rehabilitacji pomoglo i w ciagu 2-3 dni nadrobil wszytskei zaleglosci, drugi syn dzieki doswiadczeniu z pierwszym zdiagnozowany wczesnei bo ok 5tyg, teraz ma 3 mce i jestesmy juz po rehabilitacji i na arzie jest ok :) polecam szybka rehabilitacje bo jest mneij bolesna i krotsza! a tzw rogalik nie musi byc zwiazany z napieciem miesniowym moz eto byc maly przykurcz miesni wokol stawu barkowego czy kregow szyjnych :) dlatego objawia sie tylko rogalikiem, ukladaniem sie w 1 str a np nie ma zasisku w raczkach ani innych objawow wzmozonego napiecia miesniowego

Jagoda, ja sama z córką ćwiczę (rehabilitantka pokazała jak), a w zasadzie to bardziej zabawy są i moja mała bardzo je lubi. Super że Twój Syn rozija się prawidłowo. Pozdrawiam.