Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak się da zrobić

Jak myślicie czy za 700 zl kupię wyprawkę dla dziecka?

Polecane posty

Bez ubranek i bez wózka? Oglądam różne rzeczy na allegro. Zrobiłam sobie cały spis pierdoł i szczerze to mi wychodzi, ze to niemożliwe.

Gość nio nio
bez wózka i fotelika tak

Gość zona ...........
nie bardzo......ja dalam ok 1100....a kupowalam minimum ........

jak napisała poprzedniczka najdroższy jest fotelik i wózek, bez tego spokojnie Ci starczy

Tak bez wózka i fotelika i bez ubranek. Łóżeczko, pieluchy, kosmetyki, wanienka te wszystkie rożki, prześcieradła, kocyki itd.

Gość pozdrawiam Cię
Spokojnie zrobisz wyprawkę za 700zł, kupuj najpotrzebniejsze rzeczy, a reszta wyjdzie w praniu. Część na pewno też dostaniesz od znajomych/rodziny, becikowe. dasz radę. jak ja dałam to Ty też :)

Gość Piękne i naturalne
700zł - spokojnie zrobisz wyprawke ubrankowo-akcesoriowa teraz w styczniu zaczna sie mega wyprzedaze we wszystkich sieciwokach - kupisz piekne dobre ubranka za grosze, ja w tamtym roku bodziaki kupowałam po 15zł za 3 paki w h&m pajacyki po 10zł wiec sie da i nie byle jakie

ubranka mam nic od rodziny nie dostanę licze i licze, oglądam allegro ale nijak się w tym nie zmieszczę Łóżeczko plus materac to już jakieś 200 zł a gdzie reszta? pieluchy, kocyki, pościel, rożek, pampersy, przewijak, wanienka. Niestety ale mi 700 nie wystarczy :(

Gość pozdrawiam Cię
Przewijak akurat jest zbędny, rożek też. Skoro łóżeczko i materac 200zł. To 500zł na reszte to jest naprawdę duzo pieniędzy. Naprawdę nierozumiem co takiego potrzebujesz dla noworodka? Wanienka, kilka tetrowych pieluch, pampersy. Co jeszcze????? Nożyczki lub obcinacz, smoczek, np sudockrem, 2 butelki ok, ale co jeszcze maluch potrzebuje??

Gość Piękne i naturalne
to tym bardziej jak masz ubranka 700zł, lozeczko mozesz kupic uzywane, popatrz na ogloszenia z twojego miasta w moim na pewnym portalu ludzie oferuja lozeczka z voxa czy drewexu za 50-100zł w idealnym stanie dla chcacego nic trudnego chyba ze wolisz jeczec i szukasz tylko na allegro

akurat przewijak jest mi potrzebny, rożek też bo w szpitalu wymagają. Zrobilam liste: łóżeczko materac 3 przescieradła przewijak wanienka (zastanawiam się zamiast przewijaka i wanienki nad tą komodą kąpielową) ochraniacz na szczebelki rożek dwa kocyki 10 pieluch tetra 3 flanela smoczek 2 butelki laktator sudokrem mydelko oliwka myjka miseczka waciki gaziki leko patyczki 2 koszule stanik do karmienia lezaczek bym chciała, ale to można poźniej proszek do prania lovella pieluszki chusteczki nawilżane szczotka do wlosów 2 ręczniki z kapturkiem Pewnie i tak o czymś jeszcze zapomniałam.

Gość Piękne i naturalne
po co ci az 3 przescieradła? na start wystarczy 1 góra 2 ale nie 3 gaziki leko? drogie i nie praktyczne;-( dostaniesz przy wypisie recepte na spirytus 70% vini kosztuje grosze gaziki to samo. po co 2 butelki? jedna wystarczy w razie herbatki jakby bolalo dziecko brzuszek laktator? mozesz kupic po porodzie o ile w ogole sie przyda reczniki z kapurkiem? bezsensowny wydatek, wystarcza domowe miekkie reczniki

Gość Piękne i naturalne
wiesz nawet na to co wymienilas 500zł spokojnie starczy, jedz do hurtowni dzieciecej i spokojnie kupisz wszystko a nawet i wiecej np majtki jednorazowe wklady poporodowe wkladki latacyjne

Gość Piękne i naturalne
sorry ze tak sie rozpisuje na raty ale z doswiadczenia wiem ze nie wszystko co inni promuja jest przydatne;-) ja na wyprawke wydałam prawie 20 tys ale tylko dlatego ze mnie stac i powiem tobie ze spokojnie moglam wydac 10 i miec wszystko to co potrzebne bo kupe pierdol nabylam za namowa sprzedawczyn w sklepach dla dzieci

No i tak przeglądając allegro: łóżeczko z materacem takie co mi się jeszcze podoba kosztuje 270 zl, ale zastanawiam sie czy jest sens inwestować w takie co mi się podoba jak i tak długo nie posłuży bo max 1,5 roku czy lepiej najtańsze kupić. 3 przescieradła okolo 40 zl z wysylką przewijak 50 a jakbym brala tą komodę to 180 ochraniacz na szczebelki 50 rożek 30 dwa kocyki nie chcę polarowych bo się po praniu niszczą, lepsze z mikrofibry to jakieś 50 zł 10 pieluch tetra i 3 flanela jak kupie u jednego sprzedawcy to mi 35 zl wyjdzie bo 10 zl przesylka. smoczek 20 zł 2 butelki koniecznie musi być avent 25 zl widzialąm w aptece za 2 sztuki laktator 30 zł sudokrem mydelko oliwka myjka miseczka waciki gaziki leko patyczki za to wszystko myślę ze z 50 zł 2 koszule 50 zł stanik do karmienia 20 zł lezaczek bym chciała, ale to można poźniej 120 zł proszek do prania lovella nie wiem ile kosztuje z 20 zł? pieluszki trzeba by kupić już na zapas bo po porodzie nie będe latać co chwilę do sklepu więc tak ze 150 zł chusteczki nawilżane 30 zł szczotka do wlosów 10 zł 2 ręczniki z kapturkiem 35 zł razem mi wychodzi okolo 1300.... Ale moze w sklepie taniej to bedzie niż na allego?

Gość hgtfrdesxa
to zależy jakie masz wymagania. Jak sobie wmówisz że 2 tys nie wystarczy to Ci nie wystarczy. Na te pierdoły (choć połowa nieprzydatna) to Ci spokojnie 700zł wystarzy nawet z palcem w dup.ie.

te gaziki są wygodniejsze niż spirytus i aż takie drogie nie są. W sumie jak mam gaziki jalowe plus spirytus kupic to na jedno wyjdzie co wezme te leko. To moje 2 dziecko i mniej wiecej wiem co mi się sprawdziło przy pierwszym. Ale po pierwszym mam tylko ciuszki, wózek i fotelik. Reszta poszla aut.

Gość fajna mama .
mozez kupic caly komplet do lozeczka i wyjdzie co taniej niz wszystko osobno lozeczko z wyposarzeniem na allegro ok 350 zl ... I najlepiej kup sobie wszystko u jednego sprzedawcy taniej wyjdzie ci wysylka ...

Gość moim zdaniem starczy
tylko po co kupowac kilka nieprzydatnych rzeczy z twojej listy??? spokojnie sie obejdziesz bez niektórych przedmiotów. 7 stów???? po co Wy dziewczyny to wszystko kupujecie???

nie ma u Ciebie w mieście sklepu AkpolBaby?? za zakupy powyżej 200 zl masz rabat 10% i wcale nie jest az tak drogo w porównaniu właśnie z allegro czy np. smykiem

No właśnie się zastanawiam co zrobić. Czy kupić wszystko jak najtańsze bo i tak przecież to tylko na chwilę, czy kupić lepsze tzn bardziej cieszące oko. Chodzi mi głównie o to łóżeczko. Czy takie zwykłe kupić czy lepiej z jakąś aplikacją i pierdołami.

Małpa nie no na smyka to mnie nie stać. To najdroższy sklep w moim mieście. A o tym co ty piszesz to nie słyszałam.

Gość tam ktooosss
tam ktos yzej pisal ze przewijak jest zbedny a ja poprost nie umiala bym sie bez niego obejsc corka ma 15 miescy a dalej ja na nim przebieram Pozatym pieluchy tetrowe ci sie przydadza tez mialam 10 ale flanelowe po co ?? jeden kocyk spokojnie wystarczy smoczek 20 zl ..?:) ja kupuje z avent pakowane po 2 w tesco za 7.99 sudokrem dostaniesz w szpitalu chyba 2 male puszki jak bedzie potrzebny to powtem dokupisz po co wydawac jak moze lezec miseczka zbedna szczoteczka kosztuje gora 5 zl recznik z kapturkiem jak chcesz juz bardzo to jeden wystarczy moja corka go uzywala 2 miesace potem byl maly

Gość tam ktooosss
kochana ja kupilam lozeczko cieszace oko a teraz jest cale odrapane od karuzeli i zabkow malej ... Nigdy wiecej nie kupie lepiej tansze najwyklejsze i oprocz tego np komplet poscieli

no mnie na smyka tez nie stać ale porównywałam tylko ceny i w jakimś wiekszym dziecięcym jest o wiele taniej niz na allegro nawet w głupim markecie niby to market ale przecież firmy te same i towar tez

zweryfikuję na moje oko ;) i ceny pamiętam mniej więcej- część kupiłam u jednego sprzedawcy na allegro, resztę w hurtowni lub na targu łóżeczko- 100zł materac- od 30 do 200zł w zależności od rodzaju przescieradła 2 szt*10-15zł przewijak- twardy 40zł wanienka- od 15 do pewnie 200zł :) ochraniacz na szczebelki 15zł na 1/2łóżeczka rożek- utwardzany 30zł dwa kocyki- polar za sztukę około 20zł 10 pieluch tetra- cienkie 15zł, grubsze 30zł 3 flanela około 7zł smoczek około 5zł 2 butelki- wystarczy jedna chyba? laktator- może nie będzie potrzebny, ale najtańszy 30zł sudokrem- dają w szpitalu mydelko- 1,5 oliwka- 7zł myjka- 3zł miseczka- a po co? waciki gaziki leko- większość osób odradza, ale są tanie patyczki- 3zł 2 koszule- na targu po 10-15zł :) stanik do karmienia- na targu 12zł lezaczek bym chciała, ale to można poźniej proszek do prania lovella- 20zł pieluszki- na poczatek około 25zł chusteczki nawilżane- od 5zł szczotka do wlosów- 5zł 2 ręczniki z kapturkiem- możesz używać zwykłych, miękkich

oczywiście że przewijak jest zbędny. Przewinąc mozna na łózku podkładając nieprzemakalny podkład. bezsensowny wydatek

Gość tam ktooosss niestey jest
ale na lozku nie jest tak wygodnie zreszta nie zawsze sie da przewinac na lozku a przewijak na allegro na komode lub lozeczko koszt ok 50 zl tak ze nie majatek a jaka wygoda

jak to nie zawsze mozna przewinąć??? mozna wszędzie, a na łózku najwygodniej bo niżej. Niewygodnie to moze być na dywanie, ale na łózku najwygodniej. A przewijak beznadziejna sprawa, 50zł to też dużo. Jak ktoś ma pieniądze to niech wydaje, a jak ktoś ma ograniczone wydatki to spokojnie moze się bez tego obejść. Ale autorka ma wymagania: nakupić bzdur za duże pieniądze i mało wydać. Jak tak to będzie to niewykonalne. Mając mnij pieniędzy trzeba kombinować i z niektórych rzeczy zrezygnować, bo można się bezz nich obejść.