Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama na etacie

Mam depresje przez swojego syna

Polecane posty

Dzis mój żal sięga chyba dna Mój synek ma zaledwie 11 miesiecy, nikt nie mówił ze wychowanie dziecka jest kolorowe, ale u nas wszytsko jest nie tak Synek wydaje mi sie nadpobudliwy, chociaz w tym wieku oczywiscie nie mozna tego stwierdzic, Jest non stop w ruchu, nie umie sie zajac zabawa dluzej jak 3 minuty. Wszytsko jest na nie - nie bedzie jadł, jesli sie go nie zabawia na trylion sposobów. Pewnie wina tutaj moja, bo tak go nauczylam nie bedzie sie przebieral i ubieral - wyje na cały glos, kopie, szrapie sie ze mna W nocy wstaje około 2 nad ranem i zaczyna sie bujac, robi to tak silno, ze przesuwa całe łóżeczko. Nie da sie polozyc na plecy, zanim sie nie wyhusta - zazwyczaj do 4 rano :/ Pediatra mowi, ze to wszytsko norma. Od urodzenia sa zawsze jakies problemy. dlugo miał koleki, potem zabkowanie ( nadal trwa), teraz to bujanie. PRzez to wszytsko nie przespał chyba nigdy ani jeden nocy - a my z nim. ALe to wszytsko mozna jeszcze jakos zniesc. Jest jednak rzecz, ktora mnie jako matke dobija najbardziej. Otoz moj syne nie pozwala sie przytulic. CZasem czlowiek chcialby wziac w ramiona swoje dziecko, poglaskac, pocałowac i za ten jeden moment zapomniałabym o Jego tragicznym zachowaniu/ Ale nie ma takiej opcji aby jaks okazać milosc swemu dziecku, odpucha sie i krzyczy tak strasznie, ze czasem łzy same ciekną po policzkach. Smutno dzis strasznie

Gość niestety to są
typowe objawy autyzmu

Gość lkdd
Coś mi się wydaje że to autyzm...

Gość luccynka
Tez , jak to czytałam, to autyzm był pierwszym, co mi przyszło do głowy

Gość o boze jakie nudy
moze skonsulutj to z innym pediatra?

zastanawiam sie, bo nasza pani doktor olewa po prostu wszystko tak podobno zachowuja sie dzieci

Gość jabada badu
niestety to są-----poebało Cię czy co?? dobijaj dziewczyne bardziej. Musisz to przetrfać jakoś, mój ma 15 miesięcy i ma teraz etap bicia mnie, tez jest go cięzko przytulić, chyba że jest śpiący :)

a jesli chodzi o autyzm, to zapytalam raz. Odpowiedzala mi, ze jesli syn nawiazuje kontakt wzrokowy ze mna, tzn ze to nie autyzm

Gość tez pomyslalam o autyzmie
( bujanie, niechec do przytulania)zmien pediatre albo poradz sie psychologa

TAK TO SA OBJAWY AUTYZMU (PRZYNAJMNIEJ TAK TO WYGLĄDA) ALE AUTYMU W TAK WCZESNYM WIEKU NIE DA SIE WYKRYĆ !! A MOŻE WCZESNIEJ MIAL ZA MALO OKAZYWANA MIŁOSC RODZICÓW I TERAZ JEST TAKI BO CHCE NA SIEBIE ZWRÓCIĆ UWAGE

Gość ludzie nie straszcie
kochana mamusiu jak chcesz to możemy pogadać na gg ja mam 14miesięczną córkę i wiem doskonale co czujesz,podaj swój nr albo ja podam, możemy się wesprzeć jeżeli tylko chcesz

Gość hjg
nie chcę cie martwić ale moaj koleżnaka ma córke która zachowuje sie tak samo i kilka dni temu zostal potwierdzony autyzm

Gość marynazwawki
czy masz z nim kontakt jakiś? czy jeśli mówisz mu jakieś podstawowe proste komendy to słucha cię? (oczywiście chodzi mi o to, czy rozumie co mówisz, a nie czy ma ochotę akurat być grzeczny) generalnie objawy są rzeczywiście nieprzyjemne, ale dzieci w tym wieku czasami tak mają jeśli masz jednak problemy z kontaktem z dzieckiem, zawiesza się ono często, wolniej się rozwija itp to ja bym poszła do jednego lub nawet dwóch innych lekarzy jeżeli to rzeczywiście autyzm to trzeba zacząć działać

milosc okazywana jest mu zawsze, ale w ograniczony sposob - bo on nie pozwala sie dotknac, odwraca glowe, odpycha sie itd. Jak był malusienki nosilismy go, tuliliśmy , nie było zaniedban na tym polu

NO WLASNIE DZIECI SA ROZNE I ROZNE ETAPY PRZECHODZA MOZE TO MINIE BADZ SILNA MAMA BO NAPEWNO NIE MOZNA POWIEDZIEC ZE TO AUTYZM DOPIERO MOZNA TO STWIERDZIC U OKOLO 30 MIESIECZNEGO DZIECKA!!!! CHOCIAZ OBJAWY SA WCZESNIEJ ALE MIMO WSZYSTKO OKAZUJ MU MILOSC I JAKOS TO PRZETRWASZ

Gość nio nio
bardzo ci współczuję...i rozumiem że też byś chciała by cię troszkę przytulił, by dał buzi...nie wiem może taki ma żywy charakter po prostu....a ty z męzem się przy nim przytulacie? na moje dziecko to działa, od razu zawsze biegnie i ręce wyciąga...wiesz dziecko to bardzo dobry obserwator...a to że nie umie 3 min wysiedzieć na zabawie to też norma, mało które w tym wieku potrafi widzę że autyzmem cię straszą....moim zdaniem takie rzeczy to tylko lekarz może diagnozować a nie "doradczyni" z cafe... trzymaj się :)

słucha mnie, tak rozumie wiele słow, reaguje jak sie zapytam np gdzie jest misio, gdzie konik itd. Powiem mu, adaś daj buziaczka misiowi - to da buziaczka i przytuli nawet. Tylko na nas tak reaguje, jakbysmy parzyli Woła mama, tata, baba i zna znaczenie tych slow

Gość glupie baby,fuj fuj
chorzy jestescie z tym autyzmem Dzieci autystyczne rozwijają się normalnie aż do 24-30 miesiąca nie martw sie-to na bank nie autyzm!

tak, my z mezem sie przytulamy, całujemy ale synej to ignoruje żal mam do siebie, bo krótko go karmiłam piersia i wmawiaja mi co niektorzy, ze to przez to taki jest moj syn

kłócimy tez,to prawda , nie ma sie czym chwalic ale dzis dla przykładu - męża nie ma w domu, wyjechal na 3 dni i syn zachowuje sie tragicznie

kochana nie martw się, chciała bym ci pomóc...jak chcesz napisz do mnie 22135638

dziekuje, odezwe sie na gg :) a jesli przypuszczalnie to autyzm, to jak postepować z takim dzieckiem?

bo ja na przykład, czasem w akcie desperacji biore go rece i przytulam, mimo ze on wpada w przerazliwą agresje i histerie, odpycha sie wrzeszczy. Az mi sie płakac chce jak o tym mysle

WIESZ MOJA SZWAGIERKA MA SYNKA MA 20 MIESIECY OD MALEGO BYL TAKI JAK TWOJ SYN NIE DA SIE Z NIM BAWIC NIECIERPI ROWIESNIKOW ITD I TEZ MOWIA ZE MOZE TO BYC AUTYZM ALE JA WIEM ZE NIE TESCIOWA CIAGLE SIE PRZY NIM DRZE I DZIECKO JEST TAKE NERWOWE I TELEWIZJA CIAGLE SIE GAPI W TELEWIZOR TO STRASZNIE ZLE WPLYWA NA PSYCHIKE DZIECKa

autyzmu sie do konca nie da wyleczyc ale wkladajac ogromna prace w wychowanie dziecka mozna poprawic jego charakter ale on jest za maly zeby stwierdic autyzm

jeżeli by nawet to była ta choroba to najpierw trzeba to skonsultować ze specjalistą, a dziecko kochać kochać i jeszcze raz kochać, reszta sama przyjdzie, ale ty to dziecku dajesz.A tak zapytam jakimi szczepionkami było dziecko szczepione zwykłymi czy skojarzonymi??

skojarzonymi