Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stokrotka smutna

:) Zapytanie

Polecane posty

Gość Stokrotka smutna

Kochani pomozcie! Wiem, że to może wydać się poniektórym dość śmieszne i żenujące. Ale mam już 20 lat jak ten czas leci, mam także chłopaka od 2 lat, tylko raz się z nim kochałam. Głownie to ja nie chce, ponieważ boję się o ciąże, w moim przypadku byłaby to katastrofa. On mi mówi, że prezerwatywa ma 98 % skuteczności, i że nie ma szansy na dziecko. Jego siostra używała z męzem przez 7 lat, tylko prezerwatyw i nie wpadli. Ale ja ciągle boję się tych 2 %. Tabletek nie moge zażywać. Co o tym myślicie?? Jak mogę się dodatkowo zabezpieczać jeszcze oprócz gumek i skutecznie?? Może macie tutaj większe doświadczenie. Dziekuje z góry za pomoc.

Gość powiem tak...........
sa skuteczne o ile ktoras nie peknie - co czasem sie zdarza .

Gość ja mam córkę
własnie z prezerwatywy. nie martw się kocham ją nad życie choć nieplanowana :D

wcale to nie jest głupie pytanie bo myślę ze każda z nas kiedyś tak sobie myślała moje zdanie jest takę ze prezerwatywa dobrze założona nie pęknie a jak nie pęknie to nie ma ciąży!!!!!!!!!!

Gość gumka , globulki
teraz trochę tego jest :):)

Gość o kurka wodna
poczytaj o metodach naturalnego planowania rodziny . Jak nauczysz się dobrze obserwować i interpretować swoje ciało to kochając się w dni niepłodne + prezerwatywa daje Ci 100 % pewności .

A ja powiem tak, skoro boisz się ciąży, to nie uprawiaj z nim seksu. Nie powinien Cię namawiać :/ Znałam kiedyś takiego i jest czego żałować. "Myślisz, że jak już się uprawia seks to na 100% się zajdzie w ciążę?" i podobne teksty. Powiedz mu, że jak chce się bzykać to musi powiedzieć o tym Twojej mamie.

Hmm, ale jak masz pewność, że to ten i nie zostawi Cię po imprezie w akademiku, to cóż... Gumki powinny wystarczyć, tylko z porządnej firmy i niech on je kupuje (płaci), a nie Ty.

Gość Stokrotka smutna
To o kase nie chodzi, tylko tabletki dają prawie 99,9% ale boje się że po nich bede wyglądac jak wieloryb.

ja po tabletkach przytylam 10 kg i do dzis nie moge tego zrzucic urosly cycki itd bleee tabletki to syf !!!! ja bralam na wyregulowanie okresu tylko pol roku i tak przytylam masakra nigdy wiecej

ja po tabletkach przytylam 10 kg i do dzis nie moge tego zrzucic urosly cycki itd bleee tabletki to syf !!!! ja bralam na wyregulowanie okresu tylko pol roku i tak przytylam masakra nigdy wiecej

a ja biore tabletki od kilku lat i caly czas waze tyle sam wiadomo wahania sie zdarzaja ale to wynika z mojej diety :) wystarczy dobrze je dobrac!

calineczka12346 jakie tabsy brałaś ze tyle przytyłaś??? ,ja tam o kazdych chudnę hym...a chciałabym przytyć...

Gość Inga87
Możesz pomyśleć o spirali bez hormonów. Generalnie lekarze nie chcą jej zakładać kobietom które jeszcze nie rodziły ale jeśli chodzisz do ginekologa prywatnie i się uprzesz to będziesz ją mieć. Jest jeszcze diafragma lub kapturek naszyjkowy + jakiś środek plemnikobójczy ale skuteczność jest tu dyskusyjna.

Gość sally..
Prezerwatywy może rzadko pękają za to często się zsuwają. Ja miałam wielokrotnie ten przypadek. Gumka we mnie i nasienie we mnie...porażka. Dodatkowo zabezpieczałam się globulkami. Jeśli chodzi o pigułki to ja brałam przez kilka lat i bardzo sobie chwaliłam. Nie przytyłam, żadne włosy niepożądane mi nie wyrosły. Jednak po czasie okazało się że hamują moje libido w znaczący sposób i musiałam odstawić. Teraz od 7 lat nie stosuję nic (stosunek przerywany) u mnie się sprawdza, ale tobie nie polecam.

Gość ndkjfirejfeir
Zacznę od spirali- skoro tylu lekarzy nie zaleca to ja bym się nie upierała. Po co za kilka lat płakać, bo coś ze zdrowiem nie tak. Co do tabletek- dużo dziewczyn myśli, że sie od nich tyje, a prawda jest taka, że jeśli są dobrze dobrane to nie ma skutków ubocznych. Dużo jest nowych tabletek, które mają mniej hormonów i tak dobrane, żeby właśnie nie szkodziły. Gumki jeśli sie je dobrze założy- co wcale nie jest takie trudne, też nie powinny zawodzić. Zawsze można połączyć różne metody- gumki ze środkiem plemnikobójczym i do tego nie współżyć w dni płodne. Życzę wielu udanych nocy ;)

Może te gumki + kalendarzyk? To juz duzo mniej ryzyka. Ja na samych gumkach bym nie polegala.