Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka kp

Nie! - gorączce zakupów światecznych.

Polecane posty

Gość anka kp

Miło jest przejść się po centrum handlowym, gdy jest pięknie przyozdobione w lampki, choinki itp. Można poczuć magie świat. Jednak, gdy n-ty raz widzę, w każdym po kolei sklepie, że aż kipi zdobieniami, coraz dosadniej zdaję sobie sprawę, z tego, iż nie na ozdobach, prezentach polegają święta. To, co komercyjny świat wmawia nam każdego roku, aby kupować, kupować i kupować najlepsze prezenty dla naszych bliskich staje się przerażające. Co gorsze, ludzie wierzą tym hasłom i poddają się im. Efektem tego są ogromne kolejki po super, extra prezenty dla naszych dzieci, bo przecież muszą mieć najlepsze gadżety. Łapię się za głowę i zastanawiam gdzie podziały się priorytety tych ludzi. Na szczęście nie jestem sama. Akcja pługarzystki, która odśnieża zimę, okazała się całkiem pomocna. Na www.hoopcola.pl zagłosowałam przeciwko tym ogromnym kolejkom. Czy Was nie przeraża widok zaślepionych, biegających ludzi, którzy chcą zdążyć zrealizować sprawy całkiem nieistotne?? Nie bądźmy obojętni na panującą "znieczulicę". Proszę Was również zagłosujcie.

Gość u nas swiateczne zakupy
sprowadzaja sie do kupienia trochę jedzenia i drobnych upominków dla meza i syna w tym roku dziecko dostanie książki a mąż perfumy :)

Gość anka kp
To nie nabiegasz się :P i dobrze! A co myślisz, o tych którzy w polowaniu na prezenty spędzają całe popołudnia w centrach handlowych? Ja chcę ich odśnieżyć z tego obciążenia na http://www.hoopcola.pl/forum#/action/index. Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś, kto mnie popiera.

Gość AnnoDomini
ja zamawiałam prezenty przez internet. ale nie polecam, duzo stresu z tym czy dojdzie na świeta.

Gość anka kp
Chodzi ogólnie o to, żeby nie robić wielkiego, czasochłonnego problemu z kupowania prezentów. Właśnie drobne upominki dla najbliższych powinny być wystarczające. Jeśli ludziom zajmuje to zbyt wiele czasu, Święta nabierają innego znaczenia niż pierwotnie. I to jest okropne!!!

Gość dexter
gorączce stanowcze tak. bo jest za zimno!

Gość anka kp
A co do kupowania przez internet, myślę, że jeśli wszystko zorganizuje się odpowiednio wcześnie, nie będzie problemów. I zakupy przez internet mogą być przyjemnością, szczególnie z wypróbowanych, zaufanych stron.

Gość beata155
Kto jeszcze ze mną odśnieża ludzi z ogromu zakupów i stania w długich kolejkach??? Przyłączcie się ze mną do akcji pługarzystki na http://www.hoopcola.pl/#/postulaty/ !!!!!

Gość Patricea
Niestety masz rację anka kp. To co dzieje się w centrach handlowych przechodzi ludzkie pojęcie. Odwiedziłam tą stronę Hoop Coli. Z ogromną przyjemnością odśnieżam ludzi ze stania w kolejkach i robienia mega dużych zakupów za mega duże pieniądze. Pamiętajmy że Święta to przyjemność, nie pogoń za przedmiotami!!

Gość pablo01
Również łapię się z głowę. Jak wiele te kobiety mogą spędzić czasu na zakupach ??!! Wybrać szybko i wracać do domu, każdy powinien tak robić. Żadnych wielkich zakupów, nie mieszczących się w samochodach.