Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qsantim

Jak samemy wypłynąć na szerogie wody ?

Polecane posty

Gość qsantim

Mam 26 lat i moje życie to porażka.Mieszkam na wsi na zadupiu między dwoma dość wielkimi miastami.Gdyby nie moi rodzice to mieszkałbym pod mostem.Tata ma fajną fuchę bo pracuje jako kierownik w państwowym zakładzie pracy a jego zarobki sięgają 10 tyś zł/miesiąc.Jak nie trudno się domyśleć utrzymuje mnie i moją mamą bo brat który jest młodszy o cztery lata pracuje w firmie i zarabia 1700zł co starcza mu na swoje wydatki.Ja pracuję też w małej prywatnej firmie ale zarabiam 1000zł na rękę.Prawda jest taka że gdyby nie rodzice to bym skończył gdzieś żebrząc bo nie miał bym z czego żyć.Tak bardzo chciałem mieć fajną pracę i żyć gdzieś w mieście ale nie mam zacięcia a jak miałem to zawsze wszystko stawało na drodze i nigdy nie udało mi się spełnić swoich ambicji.Czy jest ktoś tutaj taki co jest w podobnej sytuacji do mojej ? czy wybrnęliście z tego ciepłego gniazdka i rozpoczęliście życie na własny rachunek ? Z jednej strony bym chciał ale jak sobie pomyślę ile takie życie kosztuje to po prostu nie dałbym sobie rady.W domu mam internet który zresztą ja opłacam, mam co jeść no i przede wszystkim rodzinę ale męczy mnie takie życie i czuję się jak życiowy przegraniec :(

Gość fdr43534
ostatnio poznałam na kafeterii frajera

Gość qsantim
frajera tzn ?

Gość fdr43534
niefajnego typa, bez dystansu, poczucia humoru , całkowicie sztywny, tak sie wkurzyl w rozmowie nagle zmienił ton, oceniał po pozorach, przecież ja tu na kafeterii mogę poznawać ludzi, a on był taki wkurzony tak mnie zwyzywał, jakby szukał żony desperat ;/ z pretensjami że niejestm spokojna, tez miał 26 lat, to nie Ty? tylko on nie byl ze wsi, chociaż może większy wieśniak

Gość qsantim
Nie to na pewno nie ja.Mam dziewczynę i jesteśmy razem od 8 lat.

Gość fdr43534
a teraz odpowiem na Twoj temat, dostałam prace ostatnio, ale nie mogłam jej przyjąć bo rodzice mi zabronili co prawda jestem młodsza od Ciebie, ale i tak czuję się beznadziejnie, ciesz sie z tego tysiaka, zawsze coś... moi robili mi awanture o samo pojcie na rozmowe o prace

Gość qsantim
Co?? ale dlaczego zabronili Ci pracować ? co to była za praca i za jaką stawkę jeśli możesz powiedzieć ? ( przepraszam za moją wścibskość)

Gość Wieszczy
FDR ty to masz cos z glowa jak by mi starzy nie pozwalali pracowac i dawali by mi kase non-stop to bylo by zayebiscie

czego ty chcesz od zycia? mi sie wydaje, ze narzakasz, bo ci sie zwyczajnie nudzi. masz prace na wlasne wydatki, dziewczyne od 8 lat, dach nad glowa, ojciec zarabia dosc kasy na dodatkowe widzimisia, mieszkasz w domu zapewne jednorodzinnym, a nie cisniesz sie w mieszkaniu, masz pod nosem 2 duze miasta... co ci tu nie pasuje? i co trudnego jest w rozejrzeniu sie za lepsza praca w tych miastach? i potem uzbieraniu na walsne mieszkanie jakbys juz tak bardzo chcial sie wyprowadzac? ciesz sie ze masz tak jak masz, bo jest masa ludzi, ktorzy maja rzeczywiscie przepyerdolone w zyciu...