Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiulhliho

PYTANIE O PRAWKO

Polecane posty

Gość kiulhliho

zdałam w czwartek zeszły, wczoraj weszłam na te strone co sie sprawdza kierowcapw, wpisałam pesel, ale wyskoczyło mi ze niepoprawne dane, albo brak spraw w toku, albo dokument wydany. Dane poprawne wpisalam, czyli moze jeszcze nie przesłali moich papierów? boje sie:(

Gość AFDsgsgds
up

Gość pewnie nie wysłali
jak sprawa sie bedzie przedłużać to zadzwoń, albo idź z reklamacją

"Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany" - status wyświetla się gdy: - na stronie wprowadzono błędne dane (np. popełniono błąd w trakcie wpisywania numeru PESEL lub Numeru rejestracyjnego) - wniosek nie został jeszcze wprowadzony do systemu Kierowca/Pojazd (w celu uzyskania wyjaśnień proszę skontaktować się z urzędem) - dokument został już wydany w systemie komputerowym Pojazd/Kierowca. Czyli pewnie oni sie pomlili , lub jeszcze nie jest w systemie , bedzie ok :)

Gość AFDsgsgds
sebastos czyli nie martwic sie?

Gość AFDsgsgds
chyba nie ma jeszcze moich danych w systemie

Nie martw sie naprawde to z tym komunikatem wyskakujacym jest nagminne i czesto sie zdarza , nie masz sie co martwic .

Gość a na jakiej
to jest stronie?

Nie martw sie. Jak zdawałam na nastepną kategorię to tez ciągle pisało brak spraw w toku, a prawko było normalnie do odebrania po 10dniach...

Gość AFDsgsgds
dziekuje kochani, bo juz sie martwiłam:) dziekuje:)

Gość przecież to oczywiste
że chwilę trwa zanim po zdaniu egzaminu wystawią papiery i wpiszą w sytem nie wiem gdzie zdawałaś ale ja chyba czekałam miesiac na odbiór dokumentu to chyba nic dziwnego żetydzień od zdanego egzaminu nei ma jeszcze nic w sytemie

Gość coolpad
może powinnaś najpierw iść zapłacić za dokument, inaczej sprawa nie ruszy

Gość AFDsgsgds
płąci sie za prawko chyba przy odbiorze przeciez

Gość coolpad
to zależy, u mnie dopóki nie zapłacisz to nie wysyłają papierów do wyrobienia dokumentu

To nie zaplacilas za prawko jeszcze ? Niedostarczenie dowodu wpłaty uniemożliwia wysłanie zamówienia na wydruk prawa jazdy do Państwowej Wytwórni Papierów Wartościowych w Warszawie.

Gość AFDsgsgds
nie wiedzialam nawet... moja kolezanka przy odbiorze płaciła chyba

Niektorzy pisza ze placili zaraz po zdaniu , a niektorzy ze przy odbiorze moze nie wsedzie jest tak samo , z jakiego miasta jestes ?

Gość AFDsgsgds
Po pozytywnie zdanym egzaminie Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w którym zadawaliśmy egzamin wysyła dokumenty (wypełniony przez nas w Ośrodku Szkolenia Kierowców wniosek, zaświadczenie lekarskie, zaświadczenie o ukończeniu kursu, zdjęcia, zaświadczenie o pozytywnym wyniku egzaminu) do Wydziału Komunikacji Starostwa Powiatowego lub Urzędu Miasta właściwego dla miejsca naszego stałego zameldowania. Wydział Komunikacji sprawdza dokumenty i przesyła dane do Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych celem wykonania dokumentu. Status procesu produkcji naszego prawa jazdy można sprawdzić na stronie www.kierowca.pwpw.pl. Czas oczekiwania to według przepisów 30 dni , w praktyce do 3 tygodni. Odbioru naszego dokumentu dokonujemy w Wydziale Komunikacji danego Starostwa Powiatowego lub Urzędu Miasta. Opłaty: wydanie prawa jazdy - 70 zł. opłata skarbowa (dawne znaczki skarbowe) - 5 zł. opłata ewidencyjna - 1 zł. za każdy załącznik - 0,50 zł.

Gość AFDsgsgds
u mnie sie jednak płaci przy odbiorze:) swietokrzyskie

Gość coolpad
oo czy być może z Kielc? Jeśli tak to z doświadczenia wiem że najpierw trzeba zapłacić ;)

Gość AFDsgsgds
hehehe nie nie z kielc

Opłaty: wydanie prawa jazdy - 70 zł. opłata skarbowa (dawne znaczki skarbowe) - 5 zł. opłata ewidencyjna - 1 zł. za każdy załącznik - 0,50 zł. Uczucie kiedy masz prawko w reku-bezcenne ;)