Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Milenki

schab pieczony-na pewno wiecie

Polecane posty

chcę zrobić na chrzciny taki porządny schabik. Pieklam juz parę razy, w rękawie, w naczyniu żaroodpornym. nacieralam dzień wcześniej olejem z ziolami, czosnkiem-ZAWSZE WYCHODZI WIÓROWATY, nie jest twardy, ale jakiś taki suchy. Macie jakieś sposoby?może nie właczać termoobiegu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schab tak ma
kup karkówkę to wyjdzie lepsza. Śliwka w śroedek i super będzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robię przepyszny wilgotny schab nadziewany śliwką:) przekłuwam schab długim nożem i napycham śliwkami, dużo, ile wejdzie.potem nacieram solą, pieprzem, czosnkiem,majerankiem, wkładam do rękawa i duszę w garnku.Na dno garnka olej i wkładam mięso w rękawie, najpierw zarumieniam mięso, pomimo rękawa schab sie zarumieni, potem na druga stronę przekładam i to samo i jak już jest ładnie złoto-brązowy to podlewam małą ilością wody i duszę go tak pod przykryciem na malutkim ogniu jeszcze około około godziny ( czyli razem jakieś 1,5h) .Wychodzi pyszny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×